nlc.hu
Utazás

Ezt ellenőrizd a hotelszobádban

Ezt az egy dolgot érkezés után azonnal ellenőrizd a hotelszobában!

Komoly kellemetlenségektől kímélheted meg magad, ha ezt az egyetlen dolgot haladéktalanul ellenőrzöd, amint átvetted a szállodai szobádat.

Bár egy szállodába megérkezve nyilvánvalóan szeretnénk azt hinni, hogy a hotelszobánk, amiért fizetünk, minden tekintetben ragyog a tisztaságtól és nem rejt kellemetlen meglepetéseket, ez sajnos nem feltétlenül van így. 

Tavaly ősszel arról szóltak a hírek, hogy Párizst ellepték az ágyi poloskák, melyek többet között a szállodai szobákban is felbukkantak. A vérszívók persze nem csak a francia főváros hoteleiben voltak, vagy épp vannak jelen. Egy 2017-ben megjelent tanulmány szerint 10-ből 8 szállodának gondja akadt az ágyi poloskákkal az azt megelőző évben. 

A szakértők felhívják a figyelmet arra: nem számít, mennyire szép és kulturált a szálloda, ugyanis az ágyi poloskákat nem a kosz vonzza, hanem a meleg, a vér és a szén-dioxid. Éppen ezért azt javasolják, hogy a hotelszobába érkezés után azonnal ellenőrizd azokat a területeket, ahol esetleg ágyi poloskák bújhatnak meg, így a kárpitozott felületeket, a matracot, és a lepedőket, beleértve ezek alsó részét, réseit, hajtásait.

Hotelszoba

Illusztráció: Getty Images

Ha még így sem vagy meggyőződve arról, hogy egészen biztosan nincsenek jelen a vérszívók a szobában, a bőröndödet a szőnyeg vagy valamely kárpitozott felület helyett tárold a fürdőkádban vagy a zuhanyzóban, így nem fogsz ágyi poloskákat hazacipelni magaddal az útról. Megoldás az is, ha nagy méretű, műanyag szemeteszsákot viszel magaddal és azt teszed a bőröndöd alá, azon ugyanis nem valószínű, hogy átmásznának az élősködők.

Ha ágyi poloskát találsz a szobában, azonnal jelezd a hotel személyzetének! Ha új szobát ajánlanak fel, a korábbival szomszédosat ne fogadd el, ott ugyanis jó eséllyel szintén vérszívók tanyáznak. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top