Valentin-nap

28 évvel később újra elkészítették ugyanazt a fényképet

Az egyetemi szerelmesek már házaspárként álltak ugyanott.

Csaknem három évtized elteltével újra elkészült egy Fülöp-szigeteki házaspárról ugyanaz a fénykép, mint 1992-ben, szerelmük hajnalán. A két fénykép mögött meghúzódó történet pedig sok ember szívét megérintette. 

Ramon Puzon és Nela az egyetemen jöttek össze, mindketten 20 évesek voltak, és informatikát tanultak. Az 1991-es karácsonyi szünetre hazautaztak a családjaikhoz, Nela viszont nem ment vissza az egyetemre.

Ramon aggódott, telefon híján nem tudta elérni szerelmét. Kinyomozta a címét, majd egy ötórás buszút után derült ki, hogy párja beteg, nem nagy a baj, de legalább három hónap pihenésre van szüksége. A fiatalember megnyugodott, majd sétáltak egyet a Lingayen Beachen.

Ramon hazautazott, a látogatás pedig megerősítette benne, hogy mennyire fontos neki a szerelme. Ezért néhány héttel később, Valentin-napon ismét elutazott a lányhoz, és megint sétáltak egyet a parton. De ezúttal magával vitt egy fényképezőt is, Nela húga pedig megörökítette a szerelmeseket a sétányon található emlékműnél. Mellette pedig a fotó 2020. január 11-én újraalkotott változata:

A pár 1993-ban diplomázott, két évvel később összeházasodtak. A régi fényképnek azért van nagy jelentősége, mert a 2009-es tájfunban szinte az összes fényképük megsemmisült, a néhány megmaradt kép egyike a most megismételt fotó. Ráadásul a Lingayen Beach is teljesen átalakult, mára már szinte csak az emlékmű maradt ugyanolyan.

A fotó újraalkotását a férj meglepetésnek szánta, csak az utolsó pillanatban árulta el a feleségének, mire készül. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy ugyanolyan ruhákat találjon.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top