Aktuális

Védőfelszerelés nélkül dolgoznak a gyógyszertárakban

A patikusok sem kapnak utánpótlást a maszkokból, így védőfelszerelés nélkül szolgálják ki a több száz pácienst.

Hetek óta óriási a forgalom a magyarországi patikákban a koronavírus-járvány miatt, de a gyógyszerészek egy része védőeszközök nélkül szolgálja ki a pácienseket – számolt be az RTL Híradó.

Egy fővárosi patika dolgozója szerint két hete nem kaptak utánpótlást, pedig naponta 200-300 potenciális beteggel találkoznak. Legutóbb 50 darab szájmaszkot kaptak, de mivel nyolcan dolgoznak a gyógyszertárban, és a maszkot elvileg kétóránként cserélni kell, ez a mennyiség szinte semmire sem elegendő.

Jobb híján a patikusok egy része ismerősöktől, barátoktól kap maszkokat, pedig korábban megígérték nekik, hogy lesz utánpótlás. Ráadásul az eddig kapott készleteket kiadták a vevőknek abban a reményben, hogy tényleg érkeznek újabb szállítmányok.

Nincs elég védőfelszerelés az alapellátásban sem, egy miskolci háziorvos arról számolt be, hogy egy barátjától szerzett maszkot, de kollégái 80 százalékának nincs maszkja. A karanténból vlogoló Sólyom Levente diák szerint a Kútvölgyi kórházban is kevés a védőfelszerelés.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Friss hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top