Egészség

Megrohanták a magyarok a patikákat a koronavírus miatt

Influenzajárvány idején sokan vásárolnak maszkot, most viszont a koronavírus is növeli a keresletet.

Kezdenek kifogyni a hazai patikai készletek az egészségügyi maszkokból, aminek hátterében állhat az influenza, de az sem kizárt, hogy a koronavírus terjedése pörgeti a keresletet – értesült a Pénzcentrum.

A lap egy körúti gyógyszertárban érdeklődött a maszk után, de mindkét fajta kifogyott. A patikus elmondta, hogy már nem egy beteg panaszkodott arra, hogy a negyedik-ötödik patikában sem kap szájmaszkot.

Kértek utánpótlást, de a gyógyszertár megrendelését egyelőre nem igazolták vissza. Influenzajárvány idején sok beteg keresi a maszkokat, most viszont sokkal több olyan vásárló akad, aki Ázsiába utazik.

Kínában szinte már lehetetlen szájmaszkot venni. Egy Vuhanban élő magyar arról számolt be, hogy az üzletek polcairól elfogytak a fertőtlenítőszerek, több helyen nincs szájmaszk sem, sokan a kukából szedik ki a használt példányokat, ezért a hatóságok arra kérik a helyieket, hogy mielőtt kidobják a maszkot, vágják félbe, nehogy valaki kivegye a kukából, mert az fokozhatja a vírus terjedését.

(Kiemelt kép: illusztráció, MTI / Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top