Szabadidő

Augusztus 20.: 6 nyárbúcsúztató balatoni program

Az augusztus 20-ai hosszú hétvégére érdemes lesz idén a Balatonra utazni. Szinte valamennyi város érdekes nyárbúcsúztató programot szervez, a tűzijátékokról nem is beszélve.

Sokak szerint a nyári szezon augusztus 20-án ér véget. Éppen ezért ezen a négynapos hosszú hétvégén érdemes kihasználni a jobbnál jobbnak ígérkező balatoni programokat. Búcsúztasd a nyarat a Balatonon.

Augusztus 20.: 6 nyárbúcsúztató balatoni program

1. Szent István-napi ünnepség Ábrahámhegyen

A Balaton-felvidéki település strandján rendezik meg augusztus 20-án a Szent István-napi ünnepséget. A zenés, táncos mulatozás és szórakoztató programok mellett megemlékeznek az államalapító Szent Istvánról is, és a tűzijáték sem marad el.

Augusztus 20.: 6 nyárbúcsúztató balatoni program

2. Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál Alsóörsön

A hatnapos nyárbúcsúztatót a város Sirály parkjában rendezik meg, ahol kézművesvásárral, családi programokkal, utcabállal és sztárvendégekkel – 4forDance, Szabó Ádám, Csepregi Éva, Balkán Fanatik, Swing-Swing – várnak a szervezők.

Augusztus 20.: 6 nyárbúcsúztató balatoni program

3. Rózsakő Fesztivál Badacsonyban

Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén Badacsonyban is izgalmas programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Fellép a Szamóca Színház, Mutyi bohóc, a 100 tagú cigányzenekar művészei, Csobot Adél, Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus, Varga Miklós, az Ámokfutók, Bebe a Black II Blackből, és természetesen a gyönyörű tűzijátékot is megnézhetitek.

Augusztus 20.: 6 nyárbúcsúztató balatoni program

4. Csopaki Napok

Csopakon is hatnapos fesztivállal búcsúznak a nyártól, melynek fénypontja az augusztus 20-ai program lesz. Augusztus 16–20. között tartják a csopaki borhetet is, amelyre évről évre egyre többen látogatnak el. Kicsik és nagyok válogathatnak a szórakoztató programok között, fellép Vastag Csaba és a Spoon, a Csopak Táncegyüttes, Rudi bohóc, megnézhetitek az Igazmondó juhász meséjét a Tihanyi Várszínház előadásában, lesz utcabál és természetesen nem maradhat el a tűzijáték sem.

Augusztus 20.: 6 nyárbúcsúztató balatoni program

5. Szent István ünnepe Gyenesdiáson

Gyenesdiásra is érdemes elmenni az augusztus 20-ai hosszú hétvégére, hiszen kenyérsütésen vehettek részt, és persze meg is kóstolhatjátok a frissen sült ünnepi kenyeret. A programok között borkóstoló és népzenei koncert is lesz.

Augusztus 20.: 6 nyárbúcsúztató balatoni program

6. Hagyományőrző Napok Szigligeten

A gyönyörű Szigligeti várban az augusztus 20-i ünnepségeken apródokat avatnak, de solymászbemutatót is megnézhettek reneszánsz zeneszó kíséretében. A hagyományőrző napon fellép a Fabula Bábszínház, a Pegazus Bábszínház, de a Történelmi Bajvívó Egyesület vagy az Íjász Baráti Kör és a Szigligeti Vitézek műsorait is megnézhetitek.

További augusztus 20-a témájú cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top