Most, hogy itt az eperszezon, kár lenne kihagyni az epres fánkot, amitől az embernek csak jobb kedve lehet. Főleg, ha gyerekek is vannak a családban, ők biztosan különösen díjazni fogják a friss eperből készült igazi roppanós mázzal bevont amerikai típusú fánkot.
Amerikai fánk epres mázzal, hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 2,5 dl joghurt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 citromhéja
- ½ citrom leve
- 1 evőkanál olaj
A mázhoz:
- 10 dkg eper
- 20 dkg porcukor
Az epres fánk elkészítési módját a Tétova ínyenc gasztronómiai Caféblogra kattintva éred el. Jó étvágyat kívánunk!