Trend

Fergeteges videója miatt egy sor megalázó büntetést róttak a nívódíjas tornatanárra

A gyerekek imádták a tornatanár videóját, a tankerület kevésbé...

Vezsenyi László a hvg.hu-nak mondta el, hogy  az egyébként ártatlan, sőt rendkívül népszerű videója miatti ügye váratlan fordulatot vett. Annak ellenére, hogy nívódíjas pedagógus, diákolimpikonok kerültek ki a keze közül, elvették tőle a csoportjait – írta meg a lap.

Megbüntették a tornatanárt vicces videójáért

Megbüntették a tornatanárt vicces videójáért. Fotó: Unsplash

Márciusban mi is bemutattuk a makói József Attila Gimnázium tesitanárának zseniális videóját, amiben azt mutatja be tanítványainak, hogy még egy olyan sportot is gyakorolhatnak otthon, a négy fal között, mint az úszás. Nem kell hozzá más, csak egy kis képzelőerő, napszemüveg, védőital, no és persze egy jól megerősített vasalódeszka:

Sajnos nem mindenki imádta annyira a videót, mint mi, mert a nívódíjas pedagógust másnap azonnal elővette a tankerület vezetője, és felháborodottan követelte a videó levételét, mely akkor már 1700 megtekintésnél járt.

Ez azonban nem volt elég: elvették a tanártól a csoportjait, és még aznap eltiltották a tanítástól. “Mintha valami bűnöző lennék, vagy nem is tudom… A lényeg, hogy a továbbiakban nem küldhettem a diákoknak semmilyen digitális anyagot. Azaz most úgy nem taníthatok, hogy közben nem is vagyok felfüggesztve. Ennek ellenére viszont utasítottak, hogy a tananyagokat attól még el kell készítenem, és minden nap reggel el kell küldenem” – nyilatkozta a lapnak a tornatanár, akinek a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexének és a NAT-nak a tanulmányozását is előírták.

A pedagógusnak ítélték oda egyébként a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Civil Kurázsi Díját, ez alkalomból készített vele interjút a PDSZ-hez köthető nedolgozzingyen.hu.

Friss híreink a digitális oktatásról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top