nlc.hu
Egészség

Előadás a koronavírusról

Koronavírus: 368 ezer forintért ajánlanak egyórás előadásokat vidéki településeknek

Az egyik előadó nem más mint Szlávik János, de neki sajnos november elejéig betelt a naptára.

A 444 infomációi szerint az elmúlt időszakban több magyar település polgármestere is kapott levelet, amiben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatot előadásokat kínálgatnak, és amiben aláíróként R. Kárpáti Péter és csapata van feltüntetve.

“Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! Elnézését kérem, ha levelemmel zavarom, ám egy olyan – járványhelyzet tekintetében rendhagyó – előadásra hívom fel figyelmét, mely XXX lakosságának hiteles tájékoztatásában fontos lehet! A hírek közötti eligazodásban nagy segítség lehet Dr. Szlávik János, infektológus főorvos, az Operatív Törzs tagjának előadása!“

– ezzel a felütéssel indul a levél.

Az egyik Pest megyei polgármester elmondta, mivel érdekesnek találta a lehetőséget, hogy maga Szlávik János tájékoztatja a járványról a települése lakosságát, megkérte a művelődési ház vezetőjét, hogy intézkedjenek.  Ám kicsit meglepődött, amikor kiderült, hogy Szlávik egyórás előadása a Barátok Közt egykori színésze, R. Kárpáti Péter műsorvezetésével  290 ezer forint plusz áfába, vagyis 368 ezer 300 forintba kerül.

Egyeztetés közben az is kiderült, hogy Szláviknak november elejéig betelt a naptára, de az előadást szervező RebekArt nevű cég képviselője pedig a következő megoldást javasolta:

Ha a megrendelő település korábban szeretne vírusügyi előadást, akkor ugyanebben a témában, ugyanakkora összegért választhatja Győrfi Pált, a mentőszolgálat szóvivőjét, a vírus elleni állami védekezés fő reklámarcát, vagy  Papp Lajos szívsebész professzort. 

A szervező céget, a RebekArtot R. Kárpáti lányáról, Kárpáti Rebeka színész-modellről nevezték el, azt ő alapította és évekig ő volt az ügyvezetője is.  Az ügynökség a legkülönbözőbb témákban szervez haknielőadásokat. A RebekArt arca egyértelműen R. Kárpáti Péter, a weboldalukon is ő mutatja be a céget, írja a 444.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top