nlc.hu
Aktuális
Kemény pénzbírságra számíthat, aki nem tartja be a szabályokat

Kemény pénzbírságra számíthat, aki nem tartja be a szabályokat

Az üzleteket egymillióra is büntethetik, de a szabályszegő lakosokat is súlyosan szankcionálják. Jó lesz vigyázni, mert nem lehet fellebbezni a határozat ellen.
Kemény pénzbírságra számíthat, aki nem tartja be a szabályokat

Súlyos következményekkel számolhatunk, ha nem tartjuk be az új rendeletbe foglaltakat. A Magyar Közlöny azt írja ugyanis, hogy az intézkedések betartását a rendőrség és a honvédség közreműködésével ellenőrzi, és ők fogják a renitenseket is keményen büntetni.

Amennyiben a katonák vagy a rendőrök azon kapják az üzletekben a vásárlókat, hogy nem hordják rendeltetésszerűen a maszkot, akkor az üzlet tulajdonosát 100 000 forinttól egészen egymillió forintig terjedő bírsággal is büntethetik, plusz az adott üzletet legalább egy napra, legfeljebb pedig egy évre be is zárathatják.

Rosszul járnak azok is, akik stikában szeretnének este hét és reggel öt óra között lottózni, vagy cigit venni.

A lottózóban vagy dohányboltban ugyanis ebben az idősávban csak és kizárólag azok lehetnek bent, akik ott dolgoznak, más nem. Szabályszegés esetén hasonló a helyzet: az üzletet bezáratják, a tulajdonos pedig fizetheti a vaskos összeget. És hasonlóan kemény szankciókra számíthatnak azoknak a nevelési vagy oktatási intézmények vezetői, ahol nem hőmérőznek.

Ráadásul egy nap alatt többször is bírságolhatnak, az üzlet pedig csak akkor úszhatja meg a büntetést, ha az ott dolgozó felszólítja a szabályszegőket, hogy hordják a maszkot vagy hagyják el a helyiséget, de ennek nem tesznek eleget, ő pedig rendőrt hív. Ha pedig a bírságot kirótták, azt bizony be is kell fizetni, erre mindenkinek 15 napja van, fellebbezni pedig nem lehet a határozat ellen.

Azoknak is perkálni kell, méghozzá keményen, akik nem tartják be a maszkviselési szabályokat, a fizetendő bünti 5 000-től  500 ezer forintig terjedhet.  A helyszíni bírság kiszabásánál valamivel jobb esélyei vannak: a legkisebb büntetés 5 ezer forint, a maximum pedig 150 ezer forint. 

Kiemelt kép: PixaBay

(Via: Index)

Még több hír a korlátozásokkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top