nlc.hu
Otthon

Íme a munkavégzésről szóló igazolás mintája

Letölthető a kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás mintája

Ez szükséges ahhoz, hogy este nyolc után – büntetlenül – az utcán tartózkodjunk.
igazolás

A koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között. Munkavégzés esetén lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell. Az ehhez szükséges igazolás mintája megtalálható és letölthető a koronavirus.gov oldalán, word és pdf. formátumban is.

A minta magába foglalja a minimálisan elvárt tartalmi követelményeket, és a mentességhez szükséges okokat. Ilyen például, ha a lakóhely és a munkavégzés helye között oda- és visszaút szükséges annak érdekében, hogy az alkalmazott eleget tudjon tenni a munkaszerződésben leírt kötelességeinek. Valamint szerepelnek benne a kijárási tilalom alóli kivételre okot adó egyéb körülmények:

1. Munkavégzés 20.00 óra és 05.00 óra között.
2. Munkavégzés helye és a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely közötti közlekedés 20.00 óra és 05.00 óra között.
3. Versenyszerű sportoló edzésen vagy sporteseményen történő részvétel vagy az edzés, illetve a sportesemény helyszíne és a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely közötti közlekedés  20.00 óra és 05.00 óra között óra között.

Még több hír a hazai járványhelyzetről:

Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top