nlc.hu
Család

Indul a KidCOVE: gyerekeken tesztelik a Moderna vakcináját

Kezdődik a 12 évnél fiatalabb gyerekek tesztelése a Moderna vakcinájával

Hat hónapos kortól vehetnek részt a kutatásban.

Közel 7000 gyerek részvételével kezdődhet a KidCOVE nevű kutatás, amelyben a Moderna koronavírus elleni vakcináját tesztelik, 12 évesnél fiatalabbakon – írja a hvg.hu. A lap információi szerint a hivatalosan mRNS-1273 névvel jelölt vakcinát jelenleg 18 évnél idősebb páciensek kapják. 

A KidCOVE keretében 6750 egészséges gyerek kapja majd meg a vakcinát az Egyesült Államokban és Kanadában. A gyerekek két csoportban, 28 nap különbséggel kapják meg az oltóanyagot. A 2-12 évesek 50/100 mikrogrammos, a hat hónapnál idősebb, de két évnél fiatalbb gyerekek 25/50/100 mikorogrammos dózist kapnak a készítményből.

Az alanyokat a második adag koronavírus elleni vakcina után 12 hónapig megfigyelik majd, különféle vizsgálatokat is végeznek majd rajtuk. A Moderna arra kéri a gyerekek szüleit, hogy ha bármilyen különös jelenséget észlelnek, azt rögzítsék és osszák meg a cég kutatóival.

Elkezdték gyerekeken is tesztelni a Moderna-vakcinát

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

További híreink a koronavírus járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top