nlc.hu
Horoszkóp
Ismerd meg az érzelmi intelligenciádat

Mennyire magas az érzelmi intelligenciád? Most megtudhatod!

 Az IQ, azaz az értelmi intelligencia közismert fogalom, de mellette az érzelmi intelligencia, azaz az EQ is ismertté vált az utóbbi években. De miért is olyan fontos ez? Attól, hogy valaki nagyon okos, még helyt kell állnia az életben. Ehhez elengedhetetlen, hogy emberi kapcsolatokat létesítsen és működtesse azokat. Felismerje mások és a saját érzelmeit is, majd helyén kezelje azokat.

A nyelvi, zenei, matematikai-logikai, testi intelligencia mellett az EQ-nak sokáig nem tulajdonítottak nagy jelentőséget. De ma már kutatásokkal alátámasztva tudjuk, hogy az érzelmi intelligencia nagyon fontos az életben való boldoguláshoz. Ennek segítségével lehetünk együttérzőek, alakíthatjuk a kapcsolatainkat. És például így választjuk külön azokat az ingereket, amivel valóban foglalkozni kell, azoktól, amiket nem szabad felvennünk.

Ha ebből a 10 állításból legalább 7 illik rád, megnyugodhatsz: helyén vannak az érzelmeid!

boldog békés nő virágokkal

Fotó: Unsplash

1. Megfelelő szavakkal, árnyaltan tudod jellemezni az érzéseidet, érzelmeidet. Változatos szókincsed van mindezek kifejezésére, nem kell keresned a szavakat, amikor érzelmekről beszélsz, vagy írsz.

2. Kíváncsi vagy másokra, szívesen és őszinte érdeklődéssel hallgatod meg őket a belső világukkal kapcsolatban is.

3. Az emberekkel kapcsolatban nagyon jó az ítélőképességed. Mindig van egy határozott első benyomásod, ami a legtöbbször bejön, ahogy többet tudsz meg róluk.

4. Nem hoznak zavarba a változások, a hirtelen helyzetek. Képes vagy szorongás nélkül alkalmazkodni váratlan helyzetekben is.

5. Magabiztos vagy, és ritkán sértődsz meg. A fejedhez vágott pitiáner sértődéseket nem veszed magadra: tudod, hogy nem rólad szólnak.

6. Tisztában vagy magaddal. Ismered az erősségeidet és a gyengeségeidet is – akkor sem bántódsz meg, ha ezt valaki sértésnek szánva a fejedhez vágja.

7. Képes vagy nemet mondani, elutasítani valamit, ha az számodra kellemetlen.

8. Elnézed mások hibáit, tévedéseit. A saját hibáid sem frusztrálnak, ami zavar, azt elengeded vagy változtatni próbálsz.

9. Feltétel nélkül tudsz adni és szeretni.

10. Nem vagy haragtartó, képes vagy megbocsátani és újrakezdeni, akár rég lezártnak hitt emberi kapcsolatokat is. A megbocsátás az egyik legértékesebb emberi tulajdonság.

via

Ez is érdekelhet indiai nő száriban hálát ad tenyereit összetéve Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top