nlc.hu
Család

Karácsony Gergely: ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot indít Budapest

Ingyenes antitest-mérést vezetne be a főváros

A részleteket nemsokára nyilvánosságra hozza Budapest vezetése.

Az Azonnalinak adott interjújában ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot ígért Karácsony Gergely főpolgármestere – írja a 444.hu. A főpolgármester szerint a kínai Sinopharm vakcina hatékonyságával kapcsolatban felmerült aggályok, illetve a Városházára beérkező megkeresések, valamint az idősebb állampolgárok védelme és az oltásokkal kapcsolatos általános bizalom erősítése miatt indítják majd az ingyenes porgramot. 

Karácsony Gergely rámutatott, hogy az elmúlt hónapokban sok jelzés érkezett, hogy a kínai vakcinával oltottaknál a második dózis sem váltotta ki a szükséges antitest-termelést, amit jelenleg csak saját költségre vizsgáltathatnak meg a magyarok. Kivételt képeznek azok, akik részt vettek a kormány által szervezett mérésben, amelynek eredményeit május végére ígérték, de most, egy szűk hónappal később sem érkeztek még be az ígért statisztikák.

Ingyen ellenanyag-tesztet ígér Karácsony Gergely

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A 444.hu több ezer olvasója küldte el a lap szerkesztőségébe a laboreredményeiket, amelyekből kiderül, hogy a legtöbb negatív eredményt a Sinopharm vakcina esetében észlelték. A lap rámutatott, hogy a kínai védőoltás a fiataloknál jellemzően jól működik, az idősebbek esetében azonban már kevesebb adat érhető el a készítmény hatékonyságáról. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top