nlc.hu
Család

Egy anya és a lánya is ugyanannak az anyahajónak a katonái voltak

Ugyanazon az anyahajón, együtt szolgált anya és lánya

Ráadásul ugyanaz a szakterületük is.

Az amerikai Rachel McCray mindkét szülője az USA haditengerészeténél, a U.S. Navy kötelékében dolgozik, így nem volt kérdés, hogy amikor a lány betöltötte a 18-at, ő is apja és anyja nyomdokaiba kíván lépni – írja a Good Morning America.

Miután idén májusban felvételt nyert a haditengerészethez, Racquel ugyanúgy logisztikai (hadtáp) területen kezdett el dolgozni, mint édesanyja, Tonya McCray. A lány rájött, hogy akkor tanulhatná a legtöbbet új szakmájában, ha mellette dolgozhatna, ezért feletteseinél kérvényezte, hogy őt is osszák be a USS Gerald R. Ford repülőgép-anyahajó fedélzetére, ahol édesanyja teljesít szolgálatot.

Egy anyahajón, közösen szolgált az anya és a lánya is

Tonya (b.) és Rachel McCray (j.) számára egy picit mást jelent a közös anya-lánya program (Fotó: U.S. Navy)

Ez sikerült is, pedig amikor Racquel szülei elé állt karriertervével, eleinte nem is vették komolyan, később azonban, amikor látták, hogy a lány mennyire eltökélt, már támogatták a terveit.

„Nagyon büszke voltam rá” – mondta az édesanya. „Mindketten úgy gondoltuk, hogy kiváló képzési lehetőség lenne, ha együtt dolgozhatnánk.”

Végül négy hétig szolgáltak együtt és mindketten nagyon jó élményként gondolnak vissza erre az időszakra.

Édesanyja parancsnoksága alatt szolgált a haditengerészetnél ez a lány

A USS Gerald R. Ford 2013-ban állt hadrendbe az amerikai haditengerészet kötelékében (Fotó: U.S. Navy)

„Mindent megoszthattam a lányommal ezekben a napokban – tette hozzá Tonya McCray. – Ő pedig látta, hogy az én beosztásomban már mekkora tisztelet övezi az embert, hogy mennyire felnéznek rám a többiek, és nagyon jó érzés volt, hogy mindezt megoszthatom vele és láthatom, hogy milyen keményen dolgozik.”

Racquel ugyan kissé kevesellte, hogy csak egy hónapot tölthetett édesanyja parancsnoksága alatt, de az együtt töltött idő alatt meggyőződhetett róla, hogy jó döntést hozott a jövőjét illetően.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top