nlc.hu
Egészség

Érkezik a járvány ötödik hulláma

Jövő héten érkezhet a koronavírus-járvány ötödik hulláma Budapestre

Ismét berobbanhat a koronavírus-járvány Budapesten, vidéken pedig pár hetes csúszással jöhet a tetőzés.

Szakértői előrejelzés szerint a jövő héten érkezhet Budapesten a koronavírus-járvány ötödik hulláma. Vattay Gábor, az ELTE járványügyi modellezéssel is foglalkozó szakembere az RTL híradónak azt mondta, az omikron variáns esetszáma meghaladhatja a delta számait.

Egyre több a pozitív koronavírus-teszt (Fotó: Pixabay)

Egyre több a pozitív koronavírusteszt (Fotó: Pixabay)

A járvány berobbanását jelezheti előre az is, hogy hétfőn kiugróan magas, 30 százalék feletti volt a pozitív tesztek aránya, és több nagyváros szennyvizében is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Ebben a cikkünkben írtunk részletesen az  omikron variánsról, ami jobban fertőz, de nem annyira káros, mint más variánsok.

Az omikron miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ megváltoztatta az ajánlását. Az új oltási rend szerint várakozás nélkül olthatók azok, akik átestek már a fertőzésen. Korábban nekik hónapokat kellett várni. Az omikron variáns ellen ugyanis nem véd a korábbi variánsoktól való fertőzés. A gyerekeknél sem érdemes várni, ha nincsenek tüneteik a fertőzés elmúltával, már olthatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top