nlc.hu
Gasztro

Bejelentés az ÉlelmiszerSTOPról

Orbán Viktor bejelentette, korlátozzák néhány fontos élelmiszer árát

A miniszterelnök a közösségi oldalán tett bejelentést az ÉlelmiszerSTOPról.

Orbán Viktor szerdán a Facebookon jelentette be, hogy február elsejétől korlátozzák Magyarországon a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgóolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát, ezeknek a termékeknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. (Fotó:
MTI/Benko Vivien Cher)

Egy év alatt az élelmiszerek ára közül az étolajé 26,9, a liszté 20,2, a margariné 19,5, a kenyéré 12,1, a péksüteményeké 11,3, a munkahelyi étkezésé 10,5, a baromfihúsé 9, az éttermi étkezésé 8,8%-kal emelkedett, derült ki nemrég a KSH legfrissebb összesítéséből.

Persze nemcsak az élelmiszerek drágultak meg nagyon, mivel az üzemanyagok ára is nagyon megnőtt, a magyar kormány november 15-től 480 forintban maximalizálta a benzin és a dízel üzemanyagok árát. Akkor úgy döntöttek, hogy a szabályozás három hónapra szól, utána újratárgyalják a kérdést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top