nlc.hu
Húsvét

10 ezer hímes tojással dekorált tojásfa

Így néz ki a tojásfa, amit 10 ezer hímes tojás díszít – fotók

Négy héten át dekorálták.

A világ leghíresebb tojásfája a németországi Saalfeldben állt, ahol Volker Kraft és családja 1965-től 2015-ig minden évben feldíszítette az udvarukban álló almafát. Az első évben még csak 18 darab műanyag húsvéti tojással kezdték, de ahogy nőtt a fa, úgy egyre több színes tojásra volt szükségük. 1999 és 2011 között már mintegy 7 ezer, 2012-től pedig már 10 ezernél is több húsvéti tojást akasztott a Kraft család az almafájukra.

tojásfa

Tojások a Kraft család tojásfájáról (Fotó: Jens Schlueter / Getty Images)

Rendszerint 4 héten keresztül díszítették reggeltől estig, a dekornak pedig alaposan megadták a módját: Kraft felesége, Christa és lánya, Gabriela Rumrich kis műalkotást készített minden tojásból: hol színesre festették, hol csipkét horgoltak rájuk, hol pedig gyöngyökkel díszítették.

tojásfa

Volker Kraft és a híres tojásfája (Fotó: Jens Schlueter / Getty Images)

Ahogy elkészült a család a fa feldíszítésével, megnyitották a kertkapujukat a látogatók előtt, akik ingyen gyönyörködhettek a nem mindennapi látványban.

tojásfa

Bámulatos látványt nyújt a tojásfa (Fotó: Jens Schlueter / Getty Images)

A türingiai nyugdíjas rajongótábora évről évre bővült, Thaiföldtől Amerikáig beszámoltak a lenyűgöző tojásfájáról a hírekben, sőt a rajongók egyre több húsvéti tojást küldtek dekorációnak. Erre szükség is van, ugyanis évente 200-500 darab hímes tojás sérült meg, és ezeket helyettesíteni kellett.

tojásfa

Látogatók hada a tojásfa körül (Fotó: Jens Schlueter / Getty Images)

Volker Kraft 2015-ben azonban úgy döntött, hogy ez lesz utolsó év, hogy feldíszítik az almafájukat, ugyanis már egy kis nyugalomra vágytak húsvétkor. Nem csoda, hiszen az ünnepek alatt körülbelül 10 ezren keresték fel őket (és gyalogoltak át a Volker család kertjén), hogy megcsodálják a páratlan húsvéti tojásfát.

tojásfa

A büszke tojásfa-tulajdonos (Fotó: Jens Schlueter / Getty Images)

Amúgy a rügyező fák és bokrok színes tojásokkal való feldíszítésének a hagyománya Németországból és Ausztriából származik, ez a húsvéti szokás évszázadok óta létezik.

Készülj a húsvétra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top