Hatalmas kultusza van a szépen tálalt ételeknek, gondoljunk csak a festményként komponált fogásokra a Michelin-csillagos éttermekben; de valljuk be, az egyszerű, hétköznapi szendvics nem éppen az az étel, amire bárki műalkotásként gondolna, nem igaz? Még akkor sem, ha tortaként készítjük el. A szendvics lényege, hogy gyorsan fogyasztható legyen, a művelet közben ne essen szét és mellesleg még az ízek is stimmeljenek.
Manamaki Sasaki szerencsére nem így gondolja. A japán tervezőnek ugyanis az egyszerű szeletelt kenyérre kent vizuális csodák a specialitása. A koronavírus kitörése óta minden nap gyártja a szebbnél szebb szendókat, folyamatosan tökéletesítve a technikáját. Az utazást érdemes végigkövetni az Instagramján.
Készült már csodás tájkép…
Tisztelgés a művészettörténet nagyjai előtt…
Vagy nonfigurális, absztrakt minta az alapanyagokból.
Mint a My Modern Metnek elmondta, még csak elhatározás vagy koncepció sem volt a projekt mögött, egyszerűen arról volt szó, hogy a home office beköszöntével ellustult. Addig napi másfél órát ingázott a munkahelyre, hirtelen azonban azon kapta magát, hogy tovább alhat, így kikelni is alig bírt az ágyból. Elhatározta tehát, hogy újra korán kel, és az időt valami értékesre fordítja. Így találta meg a szendvicsművészetet, és mi ezért nagyon hálásak vagyunk.