nlc.hu
Életmód
A horgász torkán akadt egy hal, meg kellett műteni

A szájába ugrott egy hal, műtéttel mentették meg az életét

Ez a horgászbaleset majdnem egy férfi életébe került.

Egy thaiföldi férfi nemrég életmentő műtéten esett át, miután egy hal kiugrott a vízből és állítólag egyenesen nyitott szájában landolt.

Egyes források szerint a férfi éppen egy folyóban pecázott, miután egy ázsiai kúszóhal véletlenül a szájában landolt, és ez még önmagában nem lett volna akkora baj, ám a horgász éppen akkor vett levegőt, így a hal bejutott a torkába, ahol viszont elakadt, írja az Oddity Central.

Ázsiai kúszóhal - Anabas testudineus

Ázsiai kúszóhal – Anabas testudineus (Fotó: Wikimedia Commons)

Szerencsére mások is voltak a közelben, így észrevették, hogy valami nincs rendben, hogy a férfi alig kap levegőt. A szerencsétlenül járt horgászt azonnal kórházba szállították, ahol egy közel egyórás műtéttel sikerült eltávolítani a halat.

A férfi az operációt követően hamar elhagyhatta a kórházat, és már teljesen felépült. „Az orvosaik mindent megtettek annak érdekében, hogy a beteg ne szenvedjen maradandó sérüléseket” – nyilatkozta az egyik doktor, aki hozzátette, ez egy nagyon különleges eset volt, még soha nem hallott ilyen furcsa balesetről. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top