Biztosra akart menni az ünnepi menüjével Erdélyi Mónika, ezért már megfőzte jó 2 héttel karácsony előtt. Próbafőzést tartott ugyanis az egykori műsorvezető, hogy biztos jól sikerüljön az ünnepi menü.
„Ez csak próbafőzés, hogy mennyire lesz majd finom az ünnepi vacsora” – vezette fel a videójában, majd elárulta a menüt a tévésből lett youtuber.
Ami a levest illeti, se nem borleves, se nem halászlé. Erdélyi Mónikáéknál sütőtökkrémleves kerül az ünnepi asztalra. A töklevest pirított baconnel megszórva és pár csepp tökmagolajjal tálalja.
„A sütőtöklevest egyszerűen imádja a családunk” – indokolta a levesválasztást.
A főétel pedig kacsa lesz náluk. Pontosabban sült kacsamell, amihez többféle köretet is készített az extévés: hagymás, tört édesburgonyát, valamint párolt lilakáposztát.
Erdélyi Mónika korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte nem kell ráfeszülni a karácsonyi menüre, érdemes a jól bevált fogásoknál maradni.
“Aki még nem találta ki a menüt, annak azt tanácsolom, hogy semmiféle erőlködés ne legyen benne. Csinálják azt, amit a család a legjobban szeret. Ilyenkor a legtöbben azt a hibát követik el, amit én magam is elkövettem párszor, vagyis hogy teljesen új ételnek állnak neki. (…) A karácsonyi vacsorát sosem kellemes elrontani, úgyhogy mindenki azt főzze, amit már begyakorolt és a legjobban tud” – javasolta akkor.