nlc.hu
Ünnepi menü

Karácsonyi menü Gianniéknál

Gianniék karácsonyi menüje olasz és magyar hagyományokat ötvöz

Elárulta, mivel nyűgözi le a családját az ünnepekkor.

Gianni Annoni felesége, Debreczeni Zita számára fontosak a magyar ünnepi hagyományok, így karácsonykor a székelykáposzta és a halászlé keveredik kappanlevessel, francia rákkal és capricciosa salátával. A desszertek mellé pedig egy kifejezetten ünnepi bort kortyolgatnak.

Gianni

Gianni a belvárosi étterme konyhájában – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Ilyenkor bontunk egy cartizze-t, ami nem más, mint Valdobbiadene UNESCO területének, a prosecco-nak a területe. Annyira pici területről beszélünk, hogy általában ezt a bort mi abszolút ünnepélyesen szoktuk inni karácsonykor. 32 gramm cukrot tartalmaz, eléggé édes az érzete. Tehát egy cartizze prosecco-val szoktuk inni a desszerteket, az elején pedig mi is rászoktunk a pezsgőre. Ilyenkor még vörösborokat iszunk, meg forralt bort” – mesélte a Mokkában a séf és étteremtulajdonos.

Mint mondja, ez az időszak a főzött ételek időszaka, így pizzának nincs helye a karácsonyi menüben: „A főzött és dolgozott ételek idejét éljük, és szerintem azért fontos, mert ilyenkor nem a nő vagy a férfi – aki szeret főzni – készíti az egészet, hanem együtt. A konyha ilyenkor mindenkié. Ilyenkor van az, hogy együtt vagyunk és egy jó pohár bor vagy forralt bor vagy üdítő mellett együtt vagyunk és mesélünk”.

A gyerekeinek amúgy a kedvenc ünnepi édessége a zabaione krém pandoroval (olasz kalácsféle). Íme:

Forrás: TV2 / Mokka - videó

Forrás: TV2 / Mokka – videó

Gianni elárulta, hogy a nagyobbik fia is örökölte az édesszájúságát: “Ezt próbáljuk most leszoktatni, mert abszolút érezzük, hogy a gyerek függő lesz. Imádja, csak azzal tudná folytatni minden egyes napját. Már eléggé energikus gyerek, nem kell még neki cukor hozzáadás. Próbáljuk egy kicsit visszavenni, hogy inkább a zöldségekre és a húsokra koncentráljon, mert nagyon nem szeret enni, tiszta anyja. De majd meg fog változni, idő  kérdése“.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top