nlc.hu
Meghitt percek

Varga Joe-ék karácsonyi menüje

Varga Joe-ék nem ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi menühöz: halászlé helyett tárkonyos leves kerül náluk az ünnepi asztalra

Bejgli sem lesz, mert azt már tavaly sütött a műsorvezető párja.

Varga Joe párja, Hrovatin Csenge nemcsak főzni, sütni is szeret. A Reggeliben elárulta a Nyerő Páros korábbi versenyzője, milyen menü kerül majd az asztalra karácsonykor, és hogyan készülnek az ünnepekre.

Varga Joe

Varga Joe és párja, Hrovatin Csenge a Nyerő Páros idei évadában szerepelt – Fotó: Sajtóklub

„Már összeírtam, hogy mi legyen. Nekem a favorit a töltött káposzta, amit nagyon szeretek szabolcsiasan elkészíteni – mesélte. – Mindig főzök, sosem rendelek. Ami a menüt illeti, én nem ragaszkodom a hagyományos karácsonyi ételekhez. A halat alapjáraton nem eszem. Mondtam Mikinek, hogy bármikor megcsinálom, ha szeretné, de nem garantálom, hogy jó lesz, mert nem kóstolom meg. Tárkonyos levest beszéltünk most, mert még húsleves szokott lenni. De a normáktól eltérve, amit éppen kívánunk. Töltött káposzta biztosan lesz. Süteményekből egy-két féle szokott lenni; egy édes és egy sós. A bejglit kilőttem, mert volt tavaly” – mondta el a várható karácsonyi menüjükről.

Csenge odavan az ünnepért. „A karácsony szerelmese vagyok. Nekem gyerekkoromban a szülők nagyon jól csinálták ezt meg minden évben. Előidézték a karácsony szeretetét és a család is arra hangolódott. Együtt volt a fadíszítés szenteste, szánkózni mentünk. Nekem az iskolám is olyan volt, ahol a karácsonyra nagyon rámentek” – osztotta meg az élményeit.

„Nálunk a karácsony mindig a békéről szólt, nekem az odavezető út inkább az, amikor tele lesz már a végére az ember hócipője” – vallotta be a Survivor műsorvezetőjének a kedvese, aki mindig kivette az oroszlánrészét az előkészületekből. – Én mindig magamra vállaltam, amikor Mosonmagyaróváron éltem. Akkor én hívtam össze a családot nálam. Én akkor egy héten keresztül sütöttem-főztem, csináltam mindent, aztán a végén nálam volt a családi ‘gyűlés’” – elevenítette fel.

Elárulta, nem szabad neki hamarabb megvenni az ajándékot, mert akkor nem bírja ki, hogy ne adja oda: „Így jártam most a párommal: megvettem, aztán már meg is kapta. Egy óratartó dobozt kapott Joe.”

Ami a fadíszítést illeti, ragaszkodik ahhoz, hogy ez a szenteste programja legyen, de lehet, hogy idén kivételt tesz, és előrébb hozzák, mivel a párja kisfia szeretné már korábban feldíszítve látni a nappaliban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top