nlc.hu
Meghitt percek

Köllő Babették karácsonya

Köllő Babett a 30 fős családjára főz karácsonykor: „2-3 nap alatt letolom”

„Szűk” családi körben ünnepel a színésznő, műsorvezető.

Köllő Babett elárulta, hogyan zajlanak nála a karácsonyi előkészületek, és pontosan hányan ülik körbe az ünnepi asztalt.

Köllő Babett

Köllő Babettnél gyűlik össze a rokonság karácsonykor – Fotó: Sajtószoba

A Sztárban Sztár leszek! mestere már gőzerővel készül, ahogyan ő fogalmaz, a „nagy banzájra”, mivel december 25-én nála gyűlik össze a mintegy 30 fős család. A szentestét hagyományosan hármasban töltik (a férjével és a kislányával), addigra a színésznő, műsorvezető már annyira elfárad a folyamatos sütés-főzéstől, hogy pizsamán kívül nem hajlandó mást felvenni.

„December 24-én én már készülök a 25-i nagy banzájra, (…) amikor a »szűk« családi kör, 30 fő látogat el hozzánk, és én sütök-főzök nagyjából 3 napon keresztül. Tehát 24-én, amikor nálunk ajándékozás van, én már annyira fáradt vagyok, mert annyi mindent főzök, hogy én gyakorlatilag pizsamában vagyok egész nap, és nem is vagyok hajlandó átöltözni. Tehát nálunk olyan karácsonyi kép, hogy gyönyörűen felöltözve, kisminkelve, a fa körül állunk – ilyen nem létezik. Melegítő, pizsama, teljesen kényelmesen, semmi puccparádé” – mesélte a Mokkában.

Elmondásai szerint a főzési stílusára inkább a vidékies ízvilág jellemző, valamint a nagy adagok. „Én nagyon »vidéki nagymama« szinten főzök, tehát nálunk nincs olyan, hogy egy nagy tálon csak egy-egy darabka étel. Ez számomra értelmezhetetlen. Ilyenkor nálunk: mindent bele” – árulta el Köllő Babett, aki hosszan sorolta, mi minden szerepel a karácsonyi menüjében: tyúkhúsleves, sólet füstölt libacombbal és füstölt marhanyelvvel, a gyerekeknek rántott hús krumplipürével, mézeskalács, zserbó és Lajcsi-szelet. „Ezt 2-3 nap alatt letolom” – jegyezte meg a sütés-főzésről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top