A természetben számos ehető virág fellelhető, például a rózsa, az ibolya vagy akár az akác, illetve az aranycserje is ide sorolható, de utóbbival érdemes óvatosan bánni. A TikTok-on látott napvilágot egy videó, amelyben a greens_of_daisy nevű felhasználó (aki egyébként kertészmérnök) azt mutatja be, hogyan lehet az aranycserjéből szörpöt készíteni.
Mielőtt lerohannál a kertbe lelegelni a bokrokat, fontos, hogy megkülönböztesd az aranycserjét vagy más néven aranyfát, illetve az aranyesőt egymástól – ehhez ő egy kisnövényhatározót ajánl –, hiszen míg az előbbi virága ártalmatlan, utóbbi minden része mérgező.
Mivel a köztudatban még mindig aranyesőként él minden sárga virágú bokor a köztudatban, ezért különösen fontos résen lenni, még úgy is, hogy egyébként a tiktoker szerint a kettő csak kizárólag sárga színében hasonlít, egyébként teljesen másképp néznek ki.
Ha viszont begyűjtötted a szirmokat, onnantól kezdve nagyon egyszerű a dolog. Öblítsd át őket vízzel, majd tedd őket befőttesüvegbe. Öntsd fel cukorsziruppal, jöhet bele néhány citromkarika, aztán tedd félre egy éjszakára, végül szűrd le – mondja a videó.