Kvíz! Ismered ezeket a puccos kifejezéseket a gasztronómiában?
Előételnek egy bélszíncarpaccio, majd rántott hús pankómorzsában, végül egy forró csokoládésoufflé? Mindannyiunk jött már zavarba egy-egy étlapon olvasott kifejezés láttán. Soha nem ciki megkérdezni a pincértől, hogy mit jelent az idegen szó, hiszen egyikünket sem francia kisasszonyok neveltek.
A gasztronómia csak úgy hemzseg az ismerős és ismeretlen kifejezésektől. Az elegánsan hangzó szavak gyakran egyszerű – máskor bonyolultabb – megfejtéseket rejtenek. Legújabb kvízünkben tesztelheted magad: mennyire mozogsz otthonosan a többnyire francia és német eredetű szavak között?
Tudod, mit jelentenek a divatos kifejezések a gasztronómiában?
Indulhat a gasztrokvíz!
1. Mit jelent a fermentált?
2. Milyen vágási technika látható a képen?
3. Mi a buggyantott tojás elegáns elnevezése?
4. Mit jelent a konfitált?
5. Mit jelent az en papillote sütés?
6. Mi a szalonnacsíkba (baconbe) tekert elegáns neve?
7. Milyen francia étel látható a képen?
8. Mi történik a képen?
9. Mi a csőben sütés külföldi elnevezése?
10. Mit jelent a jus?
11. Mi az alkohollal lelocsolt és meggyújtott ételek elnevezése?
még több cikk
Hosszú évek után újra reflektorfényben Egerszegi Krisztina, ez az oka
Sorsfordító nap ígérkezik 3 csillagjegynek
Csillagjegyek, akiknek rossz dolgokat tartogat a hét
Magyar sztárok, akik híresen jóban vannak a testvérükkel
Kucsera Gábor bevallotta, hogy megcsalta Tápai Szabinát
Csillagjegyek, akik nem változnak senki kedvéért
Így hordd a szezon visszatérőjét, a ballonszoknyát!
Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.