nlc.hu
Gasztro
Gasztrokvíz: tudod, mit jelentenek az elegáns kifejezések a a gasztronómiában?

Kvíz! Ismered ezeket a puccos kifejezéseket a gasztronómiában?

A francia konyhaművészet hagyta a legnagyobb lenyomatot a magyar gasztronómián is. Sok tucat szó őrzi ezt a befolyást, amelyet mind a mai napig használnak a szakácsok és az étlapok egyaránt. Te mindent értesz ezek közül?
Konfitált libacomb

Előételnek egy bélszíncarpaccio, majd rántott hús pankómorzsában, végül egy forró csokoládésoufflé? Mindannyiunk jött már zavarba egy-egy étlapon olvasott kifejezés láttán. Soha nem ciki megkérdezni a pincértől, hogy mit jelent az idegen szó, hiszen egyikünket sem francia kisasszonyok neveltek.

A gasztronómia csak úgy hemzseg az ismerős és ismeretlen kifejezésektől. Az elegánsan hangzó szavak gyakran egyszerű – máskor bonyolultabb – megfejtéseket rejtenek. Legújabb kvízünkben tesztelheted magad: mennyire mozogsz otthonosan a többnyire francia és német eredetű szavak között?

Tudod, mit jelentenek a divatos kifejezések a gasztronómiában?

Töltött dagadó

Indulhat a gasztrokvíz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top