nlc.hu
Sztárok
Suhajda Szilárd jó formában volt, amikor találkoztak

Ez az utolsó fotó Suhajda Szilárdról

A hegymászó Price Márton Péterrel az úgynevezett halálzónában találkozott.

Előkerült az utolsó felvétel, ami Suhajda Szilárdról készült a halála előtt. A fiatal hegymászó – aki végül legfiatalabb magyarként oxigénpalackkal feljutott a Mount Everestre – megtörten nyilatkozott Szilárdról. Állítása szerint Suhajda jó formában volt, amikor összefutottak, sőt, pár szót beszéltek is egymással, majd közös képet készítettek, mielőtt továbbindultak. 

„Mentem felfelé, és nekem sok sikert kívánt a csúcsmászáshoz. Mondtam neki, hogy én is nagyon sok sikert kívánok neki, és akkor másszon, amikor mások is lesznek, annak ellenére, hogy serpa segítsége nélkül és oxigén nélkül mászik. Tényleg nagyon jó erőben volt” – mondta a Tényeknek Price Márton Péter, aki az Instagram-oldalán több, Suhajda Szilárddal közös képet is posztolt. Május 27-én érkezett a hír, hogy a mentőcsapat hosszas keresés után sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. A magyar hegymászó tiszteletére nemrég gyertyagyújtással emlékeztek

Suhajda Szilárd

Suhajda Szilárdot egy ország gyászolja (Fotó: Nagy Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top