nlc.hu
Húsvét
Szállásfoglalások a húsvéti hosszú hétvégére

Húsvétnál is jobban pörög a március 15-i hétvége a szállodákban

Még az infláció ellenére is sokan utaznak el az ünnepen. Kiderült az is, hogy mik a legnépszerűbb helyek, és hogy mennyire van még szabad szállás.

Két hosszú hétvégének is örülhetünk gyors egymásutánban: a március 15-i és a húsvéti hétvége is meghozta az utazási kedvet meglehetősen sok embernél, derül ki a Szállás.hu adataiból.

A legtöbben Egerbe, Budapestre, Pécsre, Gyula és Zalakarosra foglaltak szállást, de sokan választották a Balaton környékét is. Legtöbben egyébként 2 éjszakát töltenek majd az úti céljukon, a vendégek nagy része szállodába, 26%-a apartmanba, 22%-uk pedig vendégházba készül. 

GettyImages

Fotó: Getty Images

A Szállás.hu beszámolója szerint az éjszakánkénti, fejenkénti átlagár egyébként 15 ezer forint, ami bizony 9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ennek ellenére szépen alakulnak a foglalások, a múlt heti adatok alapján már csak a belföldi szálláskínálat ötöde volt elérhető a húsvéti hosszú hétvégére. 

Eddig a tavaszi hosszú hétvégék közül az előfoglalások alapján a négynapos húsvét tűnt keresettebbnek, viszont jelenleg az utolsó pillanatos foglalások miatt a március 15-ei hosszú hétvége is éppoly népszerű.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top