nlc.hu
Húsvét

Húsvét: telt ház a hotelekben

Az áremelkedés ellenére is megteltek a szállodák húsvétra

Már most biztos, hogy jól sikerül a 4 napos hétvége a magyar turizmus szempontjából.
wellness

Szinte teljesen megteltek a vidéki szállodák, a forgalom majdnem a járvány előtti időket idézi – derült ki az RTL Híradó riportjából. A pihenni vágyók kedvét még az sem vette el, hogy 10-15 százalékkal többet kell fizetni a szállásért a tavalyihoz képest és nyárra további drágulásra lehet számítani.

Nem csak a Balaton, a többi hazai szálláshely is népszerű, a belföldi turizmus érezhetően erősödik – mondja a Szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke. “A vidéki szálláshelyek vagy telt házzal vagy telt ház közeli állapotban működik, és Budapesten is azért egy ilyen 70-80 százalékos foglaltság van, úgyhogy ez a 4 napos hétvége jól sikerül a magyar turizmus szempontjából, ez már biztos” – nyilatkozta Flesch Tamás.

A szállodaiparra ráfér az erősödés – állítja a turisztikai szakember, mert az ágazat kiadásai jelentősen nőttek az energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt. 

Akik nem utaztak el a hétvégére, azok többnyire vásárlással töltötték a napot.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Húsvét az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top