nlc.hu
Család
Nem bírta elviselni a szakítást, halálra gázolta exe új párját

Nem bírta elviselni a szakítást, halálra gázolta exe új párját

Döbbenetes bosszút állt.
szakítás

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy székesfehérvári férfi a kocsijával elütötte volt élettársa új párját, aki ennek következtében meghalt – számolt be az ügyészség.hu.

Mint kiderült, a férfi párkapcsolata megromlott, ezért 2017 májusában elköltözött a családjától. Barátnője azonban néhány hónap múlva már egy új kapcsolatot létesített, az új kedvese pedig oda is költözött hozzá, a székesfehérvári lakásába. Exe azonban nehezen viselte, hogy a nő újra boldog. Képtelen volt elengedni a volt párját, többször indulatos, trágár üzenetekkel, hívásokkal zaklatta.

A férfi miután kocsijával hazavitte a gyereküket 2021. június 1-én, a környező utcákban körözve figyelte a környéket. Egy idő múlva feltűnt az exe új párja, és amikor az úttesten áthaladt, elütötte. Az elgázolt férfi a orvosi kezelés ellenére néhány nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A Székesfehérvári Törvényszék a gázolót emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre, 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárva a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket.

Az eljárás másodfokon folytatódik.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top