nlc.hu
Sztárok
Fél évvel a balesete után is van, hogy csillagokat lát a fájdalomtól Besenczi Árpád

Fél évvel a balesete után is van, hogy csillagokat lát a fájdalomtól Besenczi Árpád

A színművész életét a mai napig megnehezíti súlyos ujjsérülése. A döbbenetes balesetről és állapotáról most bővebben is nyilatkozott a színházigazgató.

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadása közben, a darabot félbeszakították. Az Indul a bakterház egyik esti előadása közben az 58 éves színész – aki egyben a színház igazgatója is – maradandó sérülést szenvedett. A művésznek a jobb gyűrűsujja sérült meg, leszakadt, és ujját úgy tudták megmenteni, hogy nyers bőrt varrtak a leszakadt rész helyére.

Besenczi Árpád (Fotó: Schumy Csaba)

Besenczi Árpád (Fotó: Schumy Csaba)

A mai napig csillagokat lát a fájdalomtól

Bár már több, mint fél év telt el a sokkoló baleset óta, a színművésznek még mindig kéthetente a kötözőbe kell járnia, igaz, már csak sebtapaszért.

Anélkül is tudnék élni, de esztétikailag még hagy kívánnivalót a sebesülésem. Egy tanulási folyamat közepén járok, muszáj elsajátítanom újra a kezem használatát. Minden hétköznapi dolgot csinálok már, csak az a baj, hogy rendkívül érzékennyé vált. Nyers bőr van varrva a sérült területre, a szövetek és a csonthártya borzasztó érzékeny. Ha valamibe beleütöm, ha a gyerekem fog rá, vagy csak nekimegyek a széktámlának, valósággal csillagokat látok. Kemény fél év van mögöttem, de nem álltam le egy pillanatra sem

– vallotta meg a Borsnak

„A nagyobbik fiam játszott a darabban, ő premierplánban látta a balesetem, hiszen rá volt osztva Bendegúz szerepe. Amikor az ujjam ott maradt a gyűrűvel együtt, eldobtam magam, borzasztóan fájt. Zsongikám nem igazán értette, hogy mi történt, de amikor magamhoz tértem, azonnal sürgettem, hogy vigyék el a gyereket egy olyan helyre, ahol nem látja az eseményeket. Nagyon bátor és okos kölyök, hamar helyretette és feldolgozta a látottakat. Liána, a kisebbik lányom annyit mondott, hogy ő ezt nem szereti nézni se. Még most sem, azt mondja „apa nem nézem az ujjadat, mert akkor elkezd fájni a lábam – árulta el a Star magazinnak adott interjúban Árpád. – Bulcsú néha jól megrángatja, azt mondja, eltéveszti. Hella pedig igazi empataként mindennap kérdezget az állapotomról. Ők is látják, hogy túl vagyok a nehezén, és csak ez számít”  – nyilatkozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top