nlc.hu
Aktuális
Hódtámadás Budapesten: Dunában hűsölő nőt harapott meg

Hódtámadás Budapesten: vádlin harapott egy nőt a Dunában

Folyamatosan nő a hódok száma Budapesten.

Nem mindennapi harapásnyomokat szerzett néhány nappal ezelőtt egy kutyáját sétáltató nő a Népszigeten, nem messze az újpesti vasúti hídtól. A nagy meleg miatt térdig belement a vízbe, amikor egy szőrös állat nekiütközött, majd éles fájdalmat érzett. Azonnal kiszaladt a vízből, amikor visszanézett, még látta a hód fejét, és azt, ahogy elúszik. Nagyon fájt a lába, egyből orvoshoz ment, azóta is naponta vissza kell járnia.

“A hölgy estefelé vitte le a kutyáját. Belegázoltak a meleg miatt a Dunába, ezt nyilván a hód veszélynek érezte az életterében, és ezért történt ez a harapás. A hölgy jelenleg oltásokra jár az ÁNTSZ-be, különböző kezeléseket kap. Ezek kicsit, közepesen fájdalmasak, úgyhogy semmikép sem kellemes élmény”mondta el a történtekről az RTL Híradónak Nagy Dávid, önkormányzati képviselő.

A megtámadott nő egyetlen másodpercig sem hibáztatta az állatot a támadásért, mert – mint mondja – ő maga ment be az életterébe.

A környéken évek óta rendszeresen látják a hódokat, de ilyen még nem történt. Tapasztalatok szerint szürkületi időben szoktak előjönni, elég sok van, és a nagy Dunára is kijönnek.

Az állatmentők szerint folyamatosan nő a hódállomány a fővárosban. “Már a 2013-as nagy árvíz óta sokkal több hód van bent a dunai részen, illetve többet is kellett már mentenünk. Látjuk a tendenciát, hogy többen vannak. Kisebb patakokban is találtak már hódot, úgyhogy egyáltalán nem meglepő a jelenlétük” – nyilatkozta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top