nlc.hu
Trend
Ezzel a módszerrel csökkentheted a narancsbőrt

Ezzel a módszerrel csökkentheted a narancsbőrt

Alig akad nő, aki ne küzdene vele, pedig egy természetes és általános jelenségről van szó. Néhány módszer segíthet a küzdelemben ellene!

A narancsbőr, bár sokan azt gondolják, hogy takargatnivaló és szégyenkezésre okot adó jelenség, valójában nagyon gyakori: a 21 év feletti nők körülbelül 85%-ánál megjelenik valamilyen formában. Dr. Lyle Leipziger sebészeti vezető szerint aggódnunk semmiképp nem érdemes miatta, mivel mindez csupán egy ártalmatlan, kozmetikai állapot.

Mi is az a narancsbőr?

Akkor alakul ki, amikor a zsírlerakódások átpréselődnek a bőr alatti kötőszöveten és gödröcskés megjelenést hoznak létre. Ez az oka annak, hogy általában azokon a területeken fordul elő, ahol természetesen több zsírszövet található, mint például a combokon, csípőn és fenéken. Az állapot nem csupán ártalmatlan és bárkinél megjelenhet, de független a testalkattól vagy testsúlytól is. Kialakulásában ugyanakkor szerepet játszhat az étrend, a testmozgás hiánya, a genetikai tényezők, hormonális változások és dehidratáció is. Az életkor szintén hatással lehet a narancsbőr kialakulására, mivel a bőr az idő előrehaladtával veszít rugalmasságából, ami fokozottan láthatóvá teheti a cellulitiszt.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Természetes módszer a narancsbőr csökkentésére

Rossz hír, hogy bár bizonyos változtatások segíthetnek a narancsbőr csökkentésében, nincs olyan krém vagy módszer, amely teljesen eltüntetné azt. Jó hír viszont, hogy valójában felbukkanása teljesen természetes, az elmúlt évek testpozitív mozgalmainak köszönhetően pedig egyre több nő vállalja ahelyett, hogy még a strandon is igyekezne rejtegetni. Az alábbi tippek ugyanakkor segíthetnek, amennyiben mégis szeretnél simább, feszesebb összhatást elérni.

  • Több gyümölcs és zöldség fogyasztása: az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek segítik a bőr egészségét. A zöld leveles zöldségek, bogyós gyümölcsök és citrusfélék kiváló antioxidáns források.
  • Rendszeres testmozgás: a rendszeres testmozgás növeli az izomtömeget és segít kisimítani a narancsbőrt. A futás, az erősítő edzés és a biciklizés különösen hatékony lehet.
  • Testsúly karbantartása: az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás jó alapot ad a felesleges kilók száműzéséhez, mely csökkenti a zsírréteget és a narancsbőrt is.
  • Retinol krém alkalmazása: a retinol fokozza a kollagéntermelést, ami simább és feszesebb bőrfelszínt eredményezhet.
  • Koffeintartalmú krémek használata: a koffein segíthet lebontani a zsírt és feszesíteni a bőrt, bár további kutatások szükségesek hatékonyságának igazolására.
  • Esszenciális olajok: egyes esszenciális olajok, mint például a grapefruit, boróka, vagy cédrusfa olaj, segíthetnek a narancsbőr kezelésében. Ezeket az olajokat hígítva, bázisolajjal keverve masszírozzuk be a bőrbe, hogy serkentsék a vérkeringést és feszesítsék a bőrt.
  • Almaecet: az almaecet állítólag segít a narancsbőr csökkentésében a benne található ásványi anyagok, mint például a kálium, magnézium és kalcium révén, amelyek elősegítik a méreganyagok eltávolítását. Az almaecetet belsőleg fogyasztva vízzel hígítva, vagy külsőleg pakolásként alkalmazva is használhatjuk.
  • Zöld tea: a zöld tea antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben és az anyagcsere serkentésében. A zöld tea fogyasztása elősegítheti a zsírégetést és hozzájárulhat a narancsbőr csökkentéséhez egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top