nlc.hu
Trend
30 éve nem aludt

A vietnami varrónő azt állítja: 30 éve nem alszik

A 49 éves nő saját bevallása szerint fokozatosan szokott le az alvásról és ma már akkor sem tudna elaludni, ha akarna.

Egy vietnami nőt „álmatlan mutánsnak” neveztek el, mert állítólag képes teljesen elaludni. Nguyen Ngoc My Kim azt állítja magáról, hogy az elmúlt három évtizedben folyamatosan ébren volt.

A 49 éves vietnami varrónő azt mondja, kislány kora óta kondicionálta magát, hogy minél kevesebb alvásra legyen szüksége. Gyerekként is szeretett késő estig olvasni, később pedig, amikor dolgozni kezdett, azért aludt egyre kevesebbet, hogy teljesíteni tudja a megrendeléseit. Egy ponton aztán már egyáltalán nem érezte szükségét annak, hogy aludjon. 

Nguyen Ngoc My Kim

Nguyen Ngoc My Kim (Fotó: vietnamnet.vn)

„Esténként a varrógépem előtt ültem, és nem mertem aludni, mert féltem, hogy nem tudok lépést tartani a rendelésekkel. Az első néhány alkalommal, amikor végigdolgoztam az éjszakát, sok nehézségbe ütköztem. Nemcsak állandóan elaludtam és sok hibát vétettem varrás közben, hanem állandóan fáradtnak és kábának éreztem magam, sőt volt néhány közlekedési balesetem is. Azonban, miután hónapokig, majd évekig ébren voltam, a szemem és a testem hozzászokott az alváshiányhoz. Onnantól kezdve akkor sem tudtam aludni, ha akartam” – nyilatkozta a sajtónak. 

Nguyen Ngoc My Kim több évtizedes álmatlanságát orvosilag még nem igazolták, azonban azt mondja, a varrodája éjjel-nappal nyitva van, bármikor, bárki besétálhat hozzá, ha meg akarja bízni valamivel. A helyiek pedig alátámasztják mindezt. 

„Eleinte kevesen figyeltek az alváshiányomra. Később sokan észrevették, hogy mindig az üzletemben  dolgozom. Látva, hogy a pletykák igazak, elterjedt a hírem, és nemsokára ismertté váltam arról, hogy folyamatosan ébren tudok maradni.”

 via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top