nlc.hu
Trend
Tényleg segít a fogyásban az almaecet?

Tényleg segít a fogyásban az almaecet?

Napi egy-két kanállal fogyaszd, és sokat teszel egészségedért, szépségedért is!

Számos híresség esküszik az almaecet jótékony hatásaira: Hilary Duff állítólag minden reggel magában iszik egy kortyot, mert szereti az ízét, és jól indul vele a napja, Katy Perry gyermekkora óta ismeri és használja, Miranda Kerr szupermodell salátáinak önteteként fogyasztja, Scarlett Johansson színésznő pedig különösen azért részesíti előnyben az almaecetet, mert azt mondja, segít megőrizni bőre szépségét.

Az almaecet készítése során az almákat először cukros vízben erjesztik, majd az alkoholt ecetsavbaktériumokkal ecetsavvá alakítják. Ez a folyamat nemcsak különleges ízvilágot eredményez, hanem az almaecetet probiotikumokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdaggá teszi. A hagyományos népi gyógyászatban az almaecetet dicsérik emésztést segítő, vércukorszint stabilizáló, koleszterinszintet csökkentő és még az anyagcserét fokozó hatásaiért is, remek kiegészítője lehet tehát akár diétánknak is.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Az egészségünkre gyakorolt hatásai mellett azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az almaecet fogyasztása nem ajánlott korlátlanul. Kis mennyiségben, vízzel hígítva általában biztonságos, de nagy mennyiségben vagy önmagában fogyasztva károsíthatja a fogzománcot, irritálhatja a nyelőcsövet, vagy akár refluxot is okozhat. Azoknak, akik gyomor- vagy nyombélfekélyben szenvednek, különösen óvatosnak kell lenniük az almaecet fogyasztásával.

Hogyan fogyasszuk tehát helyesen? Szakértők ajánlása szerint étkezések előtt 15 perccel érdemes 1-2 teáskanálnyi almaecetet egy pohár vízben feloldva meginni. Ez nemcsak hogy előkészíti az emésztőrendszert az étkezésre, de hozzájárul a fent említett egészségügyi előnyök maximalizálásához is. (via)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top