nlc.hu
Életmód
3615 különböző mobiltelefont gyűjtött össze a férfi

3615 különböző mobiltelefont gyűjtött össze a férfi

Elképesztő mennyiségű mobiltelefont gyűjtött össze, és úgy érzi, még mindig nem teljes kollekció.

Egy spanyol férfi, Wences Palau Fernandez egyenesen rajong a Nokia telefonokért. Olyannyira, hogy Guinness Világrekordot állított fel, miután 3,615 különböző mobiltelefont gyűjtött össze. A férfi elmondta, hogy szeretete a telefonok iránt 1999 karácsonyán kezdődött, amikor egy szürke Nokia 3210-es modellt kapott ajándékba, majd 2008-ban kezdte el gyűjteni azokat a készülékeket, melyeket korábban nem engedhetett meg magának.

Fernandez gyűjteménye idővel kiterjedt más márkákra is, így sikerült felhalmoznia a világ legnagyobb mobiltelefon gyűjteményét. „Gyűjteményem fejlődése folyamatos volt, bár volt egy év, amikor felhagytam vele, később visszatértem a gyűjtéshez azzal a szándékkal, hogy beszerezzem az összes piacra dobott és nem kereskedelmi forgalomba hozott, úgynevezett prototípus Nokia telefonját is” – mondta a Guinness Világrekordoknak.

Gyűjteményében szerepel néhány különleges modell is, például a Yoda, Starfighter, Obi-Wan Kenobi, Cyborg és Padawan verziók a Nokia 3220 Star Wars Episode III kollekcióból. „Számos exkluzív és nehezen beszerezhető modellre is szert tettem, mindez sok kitartás és pénzügyi erőfeszítés eredménye, amit minden gyűjtő jól érthet. Bár még nem teljes a gyűjtemény, folyamatosan bővítem, amikor csak lehetséges” – tette hozzá Fernandez.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top