nlc.hu
Életmód

Meghalt a 104 éves ejtőernyős rekorder néni

104 évesen állított fel ejtőernyős rekordot, pár napra rá meghalt álmában

100 évesen ugrott először az idős asszony, aki azt vallotta: az életkor csak egy szám.
Dorothy Hoffner,

Néhány nappal ejtőernyős rekordját követően elhunyt a 104 éves chicagói Dorothy Hoffner – írja az MTI. Hozzátartozói szerint álmában, békésen távozott az életből.

Az idősotthonban élő Hoffner október elsején döntötte meg a legidősebb ejtőernyős rekordját. Úgy tudni, már százévesen is sok örömét lelte egy ejtőernyős ugrásban.

Az ejtőernyős rekordjáról készült videón látható, ahogy a 104 éves nő guruló járókeretével jókedvűen a Chicago közelében lévő egyik repülőtéren sétál. Később egy tapasztalt ejtőernyőssel tandemben több ezer méter magasságban ugrott ki egy repülőből.

Hoffner a felvételeken úgy tűnt, jól szórakozik. A kalandos ugrást követően élményeit úgy foglalta össze, hogy „szép és békés volt” ugrása.

A család reméli, hogy a rekordot a Guinness Világrekordok posztumusz is elismeri, az elismertetés folyamatban van. A jelenlegi korrekorder, a svéd Linnéa Ingegärd Larsson 103 évesen került be a rekordok könyvébe a tavaly májusi ugrásával.

Idén márciusban egy New Jersey-i nő, Marge Wardenski a 95. születésnapja alkalmából döntött úgy, hogy ejtőernyőzni megy, méghozzá a 36 éves unokájával együtt, Hawaiin. „Az én filozófiám az, hogy ha valami rossz meg akar történni, az meg fog történni, függetlenül attól, hogy hol vagy és mit csinálsz” – indokolta akkor a vagány tettét. Egyébként nem ez volt az első tandemugrása, de állítása szerint sokkal jobb élmény volt, mint a legutóbbi, 5 évvel ezelőtti. A texasi Alfred „Al” Blaschke pedig 3 évvel ezelőtt, 103 évesen vállalt be egy ugrást abból az apropóból, hogy az ikerunokai sikeresen lediplomáztak az egyetemen. De idehaza is volt példa „ejtőernyős nagyira”: Zsuzsa néni a 80. szülinapja alkalmából ugrott le 4 ezer méterről 2018-ban. Ő saját magát lepte meg ezzel extrém ajándékkal.

Kiemelt fotó forrása: YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top