nlc.hu
Trend
Elrontott szemhéjplasztika

Elképesztőt hibázott a sebész a szemhéjplasztika során

A nő még közel három évvel később is az elrontott beavatkozás következményeitől szenved, a plasztikai klinika pedig nem hajlandó visszafizetni a műtét árát.

2021 novemberében a kínai Weifang városában egy, a sajtóban Zhang asszony néven emlegetett nő szemhéjplasztikát végeztetett a helyi Kuiwen Lirendu plasztikai klinikán. 

Saját bevallása szerint már az operáció közben is kellemetlenségeket tapasztalt. A beavatkozást követően pedig a műtétet végtő orvos ugyan azt mondta, hogy minden rendben zajlott, azonban az asszony homályosan látott és a szemgolyóját sem tudta megfelelően mozgatni. Ennek oka pedig az volt, hogy a sebész hibázott: a szemgolyóját a nő külső szemzugához varrta. 

„A sebész, a kórház igazgatója, Wang biztosított, hogy nincs semmi komoly gond, és felajánlott egy másik műtétet, hogy szétválassza őket” – mesélte Zhang asszony. 

Elrontott szemhéjplasztika

A szeme sarkához öltötték a szemgolyóját (Screenshot: super.sina.cn)

A korrekciós műtét azonban sikertelen lett, a szeme begyulladt, és egy héttel a beavatkozás után a szemgolyója és a szemzug ismét összeolvadt. A bal szemére azóta is homályosan lát és csak a feje elfordításával tud balra nézni. A helyzet miatt depressziós lett, egy újabb korrekciós műtétre pedig, amelyet egy sanghaji klinikán végeznének el rajta, egyelőre nincs pénze. 

Az eredeti beavatkozásért kifizetett 30 ezer jüant (közel 1,5 millió forintot) visszakérte ugyan a klinikától, azonban ezt az összeget nem voltak hajlandóak visszafizetni, csupán a harmadát ajánlották fel a számára. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top