nlc.hu
Család
Éhségsztrájkolt egy iPhone miatt

Éhségsztrájkba kezdett egy kamasz, hogy az anyja vegyen neki egy iPhone-t

Az indiai kamaszt nem hatotta meg, hogy a virágosként dolgozó anyjának nincs elég pénze, rögtön az egyik legdurvább fegyvert vetette be: az éhségsztrájkot.

Egy indiai okostelefon-bolt tulajdonosa készített felvételt arról a tinédzser fiúról, aki elmondja, hogy három napig éhségsztrájkot tartott, hogy meggyőzze édesanyját, vegyen neki egy új iPhone-t. A virágárusként dolgozó anya arckifejezése pedig sokat elárul arról, hogy milyen terhet rakott rá a fia.

turista árnyéka Indiában

Indiában státusszimbólum a mobil (Fotó: Getty Images)

A videót, amelyet egy indiai újságíró osztott meg az X-en (korábban Twitteren), több mint egymilliószor nézték meg, és heves vitát váltott ki a kütyükről, mint státuszszimbólumról és a fiatalabb generációk jogosultságáról.

Virágokat árulok egy templom előtt, és odaadtam neki a pénzt, hogy megvegye a telefont, mert három napig nem evett semmit” – mondja a nő a videóban. „Boldog vagyok, de azt akarom, hogy keressen, és visszaadja a pénzt.

A tinédzser hozzáállása sok kritikát kapott az interneten, a közösségi média sok felhasználója pedig érzelmi zsarolással és a szülei iránti érzéketlenséggel vádolta. Hiszen tudta, hogy anyja virágot árul a megélhetésért, mégis ragaszkodott hozzá, hogy vegyen neki egy okostelefont, amiről tudta, hogy nem igazán engedhetik meg maguknak.

Indiában az „iPhone-mánia” az évek során őrült dolgokra késztette az embereket, és egyesek egészen addig mentek, hogy eladják a veséjüket a feketepiacon egy iPhone-ért – emlékeztet az OddityCentral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top