nlc.hu
Aktuális
Életmentő diák

Fiatal tanítványa mentette meg egy budapesti tanárnő életét

Óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot a kamasz.
mentő

Drámai életmentésről számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Egy budapesti tanárnő élete forgott kockán, de kisdiákja résen volt.

Egy 10 év körüli gyermeket korrepetált múlt héten iskola után egy budapesti tanárnő, amikor rosszul lett. Vért hányt és nagyon gyengének érezte magát. A fiatal tanítványa azonnal a mentők segítségét kérte.

A mentésirányító segítségével megvizsgálta, kikérdezte a tanárnőjét az állapotáról, valamint mellette maradt egészen a mentők kiérkezéséig.

A helyszínre érkező mentősök ellátták a beteget, akit végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

Két hete amúgy ugyancsak egy 10 éves gyerek mentett életet, a sztrók előjeleit vette észre a nagypapáján. Egyből hívta az édesanyját és győzködte arról, hogy valami nincsen rendben a nagypapával. Kiderült, az idős férfi ekkor már koordinálatlanul tántorgott, valamint beszélni sem tudott. Végül kórházba szállították, ahol egy hetet töltött, átmeneti agyi keringészavarral kezelték.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top