nlc.hu
Aktuális
Október 15-től BKK-jeggyel szállítható kerékpár a HÉV-en

Október 15-től BKK-jeggyel szállítható kerékpár a HÉV-en

Keddtől BKK jeggyel szállítható a kerékpár a HÉV vonalán.

Keddtől az utasok egy BKK-vonal- vagy gyűjtőjeggyel szállíthatják kerékpárjukat a HÉV teljes vonalán, tudatta a MÁV Zrt. és a BKK vasárnap az MTI-vel.

A MÁV közleménye szerint “továbbra is megmarad az 500 forintos – HÉV-vonalak teljes hosszán érvényes – viszonylati kerékpárjegy, valamint a Kerékpár országbérlet”. A fejlesztés nem érinti a BKK-kerékpárbérlet érvényességi területét, hiszen az október 15-ét követően is csak a fővárosi szakaszon, Budapest közigazgatási határáig érvényes.

A MÁV-csoport a kerékpárral rendszeresen utazóknak továbbra is a Kerékpár országbérletet ajánlja, amely harminc napig érvényes a MÁV-csoport, a GySEV és a BKK egyes járatain 4950 forintért – közölték.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Mindkét társaság kitér arra a közleményében, hogy az új lehetőség csak a kerékpárszállítás díjára vonatkozik, a kerékpárosnak – saját utazása kapcsán – továbbra is rendelkeznie kell az adott szakaszra érvényes jeggyel, bérlettel vagy díjmentes utazásra jogosító igazolással. Arra is felhívták a figyelmet, hogy egy utas csak egy kerékpárt vihet magával, amelynek mérete nem haladhatja meg a 180 centiméteres hosszúságot, 130 centiméteres magasságot és 70 centiméteres szélességet.

Kizárólag a kijelölt helyen, kijelölt kocsikban szállíthatók a kerékpárok, amelyeket biztonságosan rögzíteni kell. A HÉV-ek középső, vagy 2. és 5. kocsijában erre kialakított járműrészen összesen négy kerékpár szállítható. A kisebb kerekű (legfeljebb 41 cm külső kerékátmérőjű) gyermekkerékpárok, rollerek csomagnak számítanak, díjmentesen szállíthatók a HÉV-en, adta hírül az MTI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top