nlc.hu
Tuti Tippek
Ha túl híg a leves, így sűrítsd be, hogy telt és krémes legyen!

12 séftipp: így sűríts okosan! Konyhai trükkök, ha túl híg a leves

Egy igazán jó levesben megáll a kanál! Ha egyetértesz ezzel, megmutatjuk, hogyan sűrítheted be a levest, ha főzés közben túl hígnak találod.
Gulyásleves

Ha túl híg a leves, rég bevált módszer a sűrítésre, hogy vastag, lisztes rántással oldjuk meg a dolgot. A rántás sem feltétlenül ördögtől való, ha tartjuk az egészséges arányokat, és nem nehezítjük el vele a levest (vagy csirizesítjük a főzeléket). A másik bevett megoldás az étkezési keményítő vagy a kukoricakeményítő használata. Ezek is jól működnek, de sokak próbálják kerülni a felesleges kalóriabevitelt, vagy éppen fáj a gyomruk az étkezési keményítőktől.

A levesek teltté, sűrűbbé tételéhez a retró megoldások helyett könnyedebb és kreatívabb konyhai praktikák is a rendelkezésünkre állnak. Szegény ember vízzel főz, tartja a mondás, mi viszont azt mondjuk, hogy gazdagnak sem kell lenni ahhoz, hogy a híg, vizes lé helyett egy kellemesen sűrű, jól kanalazható levest kapjunk.

Így sűrítsd a levest: kattints a galériára, mutatunk 12 konyhai trükköt!

Gulyásleves
Megnézem
Összes kép (12)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top