nlc.hu
Gasztro

Forró csoki receptek

3 forró csoki recept, ami megmelengeti a lelked

Így télen nincs is jobb, mint egy nagy bögre gőzölgő forró csokival bekuckózni a kanapéra. Ha pedig még a hó is esik hozzá, megvan az idilli délután.

A forró csoki pont az az ital, ami elméletben akármikor jól tud esni (hiszen tömény folyékony csokoládé!), de valamiért mégis karácsony környékén jön meg hozzá igazán a kedvünk. Nincs annál hangulatosabb, hogy egy nagy bögre forró csokoládét kortyolgatsz. Pláne, ha még a hó is esik odakint! Megkívántál egy finom, forró italt? Mutatunk három szívet melengetően isteni receptet!

Olasz forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 350 ml tej, részletekben
  • 8 g kukoricakeményítő
  • 6 g kakaópor
  • egy csipet só
  • 1/4 tk. vanília kivonat
  • 40 g étcsokoládé
  • 40 g tejcsokoládé
  • 25-31 g porcukor
  • 125 ml hideg habtejszín
  • 1 ek. cukor
  • csokireszelék

Elkészítés:

  1. Egy lehűtött tálban verd fel a habtejszínt a cukorral, amíg kemény nem lesz. Fedd le és mehet a hűtőbe.
  2. A kétféle csokit darabold fel. Tedd félre.
  3. Egy kis tálba öntsd bele a kukoricakeményítőt 60 ml tejjel. Tedd félre.
  4. A maradék tejet öntsd egy lábasba, és keverd hozzá az átszitált kakaóport a porcukorral (utóbbi mennyisége attól függ, mennyire szeretnéd édesre).
  5. Középalacsony hőfokon melegítsd fel a keveréket, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüld a csomósodást. Forrald fel, vedd le a hőfokot és add hozzá a kukoricakeményítős mixet állandó keverés mellett. Addig keverd, amíg az egész jól el nem oszlik, az ital pedig besűrűsödik.
  6. Add hozzá a csipet sót és a vaníliát.
  7. Vedd le a tűzről, és most keverd bele a csokikat addig, amíg teljesen el nem olvadnak, és egy sima, selymes, sűrű forró csokoládét nem kapsz.
  8. Öntsd bögrébe, halmozz a tetejére a tejszínhabból és szórd meg a tetejét csokireszelékkel.
@kaotickrunch

ITALIAN HOT CHOCOLATE ☕️🍫 Another hot chocolate recipe to cosy yourself up! It’s thick, smooth and creamy hot drink that takes only less than 10 minutes to make but is extremely decadent, luxuriously rich chocolate drink with pudding like consistency. RECIPE (2 servings) 𝑰𝒏𝒈𝒓𝒆𝒅𝒊𝒆𝒏𝒕𝒔 * 1 1/2 cup whole milk (350 ml), Divided * 1 tbsp (8 g) Corn starch/corn flour * 1 tbsp (6 g) Unsweetened Cocoa powder * A pinch of salt * 1/4 tsp vanilla extract * 80 g dark chocolate + milk chocolate (40g dark chocolate (54%) + 40g milk chocolate), Approximately 1/2 cup + 1 tbsp of total chocolate) * 2 tbsp – 2 1/2 tbsp Sugar (25g – 31g) * 125 ml (1/2 cup) Whipping cream, cold * 1 tbsp icing sugar * Chocolate shavings 𝑫𝒊𝒓𝒆𝒄𝒕𝒊𝒐𝒏𝒔 1. In a chilled bowl, whip cold whipping cream + icing sugar together until stiff peaks form. Cover and keep in the fridge. 2. Chop both of the chocolates into small pieces. Set aside. 3. In a small bowl, mix 1 tbsp corn starch and 1/4 cup of milk, set aside. 4. In a small saucepan, add 1 1/4 cup milk + sifted cocoa powder + sugar and whisk together. (I added 2 tbsp sugar here, you can add more if you want the chocolate sweeter). 5. Heat the mixture over medium-low heat, whisking often to avoid lumps. Bring the mixture to a simmer, reduce the heat and add the corn flour mixture, whisk continuously until well combined and drink has thickened(for about 2-3 minutes). 6. Add a pinch of salt + vanilla extract (optional) 7. Turn off the heat and stir in the chopped chocolate,whisk it until the chocolate is completely dissolved and you get a smooth, silky and thick hot chocolate. 8. Pour into a mug, add whipped cream on top and garnish with chocolate shavings. Enjoy! ☕️🤎 #hotchocolate #italianhotchocolate #holidayseason

♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – Dean Martin

A Simpson-család – A film ikonikus forró csokija

Hozzávalók:

  • 2 rész teljes tej
  • 1 rész tejszín
  • 1 rész sűrített tej
  • 1/2 bögre kakaópor
  • 1/2 bögre 70%-os étcsokoládé
  • 1/2 bögre cukor
  • csipet só
  • tejszínhab
  • csokireszelék
  • nápolyi
  • mályvacukor
A Simpson család – A film

Jelenet A Simpson család – A filmből

Elkészítés:

  1. Önts egy lábasba 2 rész teljes tejet, 1 rész tejszínt és 1 rész sűrített tejet. Forrald fel folyamatos keverés mellett. Forró legyen, de még ne forrjon.
  2. Add hozzá a kakaóport, majd az étcsokoládét és keverd össze. Add hozzá a cukrot is, majd keverd addig, amíg minden fel nem olvad.
  3. Mehet bele a csipet só. Ha szeretnél extrázni most hozzáadhatsz fahéjat vagy egy kis instant kávéport.
  4. Töltsd ki egy bögrébe az italt. Fújj a tetejére tejszínhabot. Reszelj rá csokit. A tejszínhabba tegyél egy szelet nápolyit, aminek a tetejére nyomj még egy kis tejszínhabot. Ennek a tetejére tegyél egy darab mályvacukrot és égesd meg egy kicsit.

Forró csoki bomba

Hozzávalók:

  • 1 tábla csokoládé 
  • forró csoki por
  • mályvacukor
  • tej
  • gömb alakú szilikon forma

Elkészítés: 

  1. Olvassz meg egy tábla csokit: ez lehet többféle csokoládé keveréke, vagy szimplán egy adag tejcsoki.
  2. A szilikon formába kanalazz egy adag olvasztott csokoládét, és oszlasd el egyenletesen a gömbben. Tedd a hűtőbe, amíg meg nem dermed. Ezután mehet bele még egy réteg.
  3. Amikor szilárd, óvatosan szedd ki a formából. 
  4. Egy tányért óvatosan önts le forróvízzel, és töröld le. Ez lesz az, amin megolvasztod a gömbök szélét. Rakd rá a félgömböket egyesével, és a megolvadt széleket ragaszd össze, miután megtöltötted az egyik felet a forró csoki porral és a mályvacukrokkal.
  5. Töltsd magadnak egy bögrébe forró tejet, és dobd bele a forró csoki bombát.
@wijayaachristine

The tutorialll!!!! ib: @bukhaaar_ #hotchocolate #christmas #drink #fyp #foryoupage #tiktok

♬ Let It Snow! Let It Snow! – Frank Sinatra

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top