Narancsos kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 10 dkg kandírozott narancs
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 narancs
- 1 csipet só
Elkészítés:
A puha vajat rakd egy lábosba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, fél narancs levét és reszelt héját, majd robotgéppel keverd alaposan össze. Egyesével dolgozd hozzá az egész tojásokat is. A lisztet vegyítsd a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáld a vajas keverékhez, és dolgozd simára a masszát. Végül add hozzá a kandírozott gyümölcsöt, és fakanállal forgasd össze.
A kuglófformát alaposan kend ki zsírral, és szórd meg liszttel, majd öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 50 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd tedd rácsra, és hűtsd ki teljesen.