Nézegetem egy ideje már a belül díszített tortákat. Bátyám 9 éves kislányának volt minap szülinapja, ezen alkalomból készítettem el, de Valentin-napra is tökéletes, ha kedvet kapnátok hozzá! Egyik kedvenc tésztám az alapja, a színátmenetes torta is ebből született. Recept itt található. 16 cm-es formában sütöttem 4 lapot. (Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc/lap sütési idővel.) Maradt egy kis maradék, abból készült egy vékony kis lap, amit hozzámorzsoltam a szív tésztájához.
Miközben sültek, elkészítettem a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
- 100 g fehér csoki
- 200 g vaj
- 150 ml tejszín (habtejszínt használtam)
A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztottam, langyosra hűtöttem, majd lassan kanalanként hozzákevertem a kissé meglangyosított tejszínt. (Itt is figyelni kell arra, hogy a vaj és a tejszín hasonló hőmérsékletű legyen, különben összeugrik a krém.)
Amikor minden kihűlt, kezdődött az izgalmas munka. 2-2 lapot összeillesztettem krémmel. Papírból kivágtam egy 6 cm átmérőjű kört, ez lett a minta. Eredetileg pár órára mélyhűtőbe kellett volna tenni a tésztát, hogy könnyen formázható legyen, de én kint hűtöttem a teraszon, aznap –2 fok volt.
A torta elkészítésének pontos leírását itt, a Cafeblogon találod!