Család

100 gyerekeket fejlesztő kezdeményezés, érdemes tanulni tőlük

A listán táborok, online applikációk, játékok, versenyek, rendezvények, kurzusok is megtalálhatók. Találd meg a kedvencedet a legjobb oktatási programok között!

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 kezdeményezés, amely innovatív módon fejleszti az általános iskolás korú gyerekek tudását és készségeit. Problémamegoldásra, együttműködésre és kreativitásra tanítanak a listán szereplők, és mindezt olyan újszerű módszerekkel teszik, amelyekben nagyobb szerepet kap az élmény, a játékos tanulás és a pozitív megerősítés.

A ma iskolát kezdő gyerekek 65 százaléka olyan új állásokban fog dolgozni, amelyek ma még nem is léteznek, ezért kell jövőbarát módszereket keresni. „Szeretnénk, hogy az Edisonplatform legyen az a hely, ahol a szülő először kezdi a keresést a témában. Tudjuk, hogy ez csak a kezdet, és a lista nem rangsor, hanem olyan szereplők gyűjtőhelye, akiktől érdemes tanulni” – mondta el Barta Nikolett, az Edisonplatform operatív vezetője.

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket június 18-án díjazzák, emellett május 29-től közönségszavazás is indult az nlc.hu oldalán, hogy kiderüljön: a szülők és pedagógusok véleménye szerint melyik kezdeményezés teszi a legtöbbet a gyermekek fejlesztéséért.

Az Edisonplatform kezdeményezéstm amely a gyerekek jövőre való felkészítésére fókuszál, és amelyhez eddig 13 menő cég csatlakozott, április elején indította el a Bridge Budapest Egyesület.

 Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top