Igazi nyári vendégváró ez a tonhallal töltött paradicsomos finomság. Persze bevethetjük egy nagyobb vasárnapi ebéd előételeként is, vagy zöldsalátával körítve önállóan is megállja a helyét. Szépen elkészítve nemcsak finom, de szemet gyönyörködtető ételt tudunk a vendégek elé varázsolni. Végre egy étel, amikor a paradicsom maga kerül előtérbe – bár nagyon szeretjük olaszos tésztaszósznak vagy akár egy retró betűtésztás paradicsomlevesnek is.
Tonhallal töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb paradicsom
- 2 tojás
- 200 g konzervtonhal
- majonéz
- petrezselyem
- 2 szál újhagyma
- citrom
- mustár
- só, bors
- 1,5 dl natúr joghurt
Elkészítés:
- A tojásokat keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk, felkockázzuk.
- A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, az olajat nem használjuk.
- A tonhalat villával összetörjük, és hozzáadjuk a majonézt, mustárt ízlés szerint, a joghurtot, a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Pár csepp friss citromlevet facsarunk hozz, sózzuk, borsozzuk.
- Végül óvatosan hozzákeverjük a felkockázott főtt tojást.
- A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, a helyére pedig a tojásos tonhalat töltjük. A paradicsom kalapját visszatesszük.