Horoszkóp

Szeretsz egyedül lenni? 10 okból vagy nagyon egyedi és különleges

Az egyedüllét nem azonos a magánnyal. Aki szeret egyedül lenni, az sosem magányos. Kutatások pedig igazolták, akik szeretnek egyedül lenni, azoknak az egyénisége, személyisége nagyon különleges. 10 olyan tulajdonságuk is van, ami nagyon megkülönbözteti őket a többiektől. Vajon te is a legkülönlegesebbek közé tartozol?

Általában két szélsőséges csoportba sorolják az embereket: egyikbe a zárkózottabbak, míg a másikba a kifelé forduló, nyitott típusok tartoznak. Persze, ez csupán egyetlen szempont, mert például nagyon más következtetéseket lehet levonni a személyiségtípusokból aszerint, hogy mennyire érzik jól – vagy egyáltalán nem érzik jól – magukat egyedül, a saját társaságukban. Akik ugyanis szívesen töltik magukban az időt, befelé fordulónak számítanak, de nem csupán ez a tulajdonság érvényes rájuk. Számtalan más személyiségjegy különbözteti meg őket a nyitott és inkább társaságkedvelő típusoktól. Ha szeretsz egyedül lenni, jó hír lehet, hogy nemcsak okosabb vagy az átlagnál, de további vonzó tulajdonságaid is vannak. Nos, mennyire jellemző rád a következő leírás?

Ha szeretsz egyedül lenni, megbízható ember vagy

Talán nem is olyan meglepő, hogy a zárkózott emberek jóval megbízhatóbbak a másik csoportba tartozóknál. Ők ugyanis a rájuk bízott titkokat sosem kürtölik világgá, ellentétben a nyitottabb, cserfesebb típusokkal. Nos, ha a legjobb barátod szívesen tölti az idejét egyedül, biztos lehetsz benne, hogy a titkaid biztonságban vannak.

Aki szeret egyedül lenni, a lelkében is kiegyensúlyozottabb

Azzal, hogy több időt töltesz egyedül, jóval kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lehetsz azoknál, akik mindig a nyüzsgést, a társaságot keresik. Ez pontosan azért lehetséges, mert jól érzed magad egyedül is. Kevésbé billent ki a lelki békédből, ha huzamosabb ideig élsz például egyedül, társ nélkül. Persze társaságban is remekül tudod magad érezni, még akkor is, ha épp nincs kivel beszélgetned.

Nagyon különleges tulajdonságaid vannak, ha szereted az egyedüllétet (iStock)

Az egyedüllét magabiztossá tesz

Határozottabb és magabiztosabb lehetsz úgy általában a többieknél. Sokkal jobban hiszel magadban, a képességeidben, hiszen nincs szükséged a folyamatos visszaigazolásra, a dicséretekre. Ezek nélkül is pontosan tudod, hogy bármikor képes vagy megfelelni a feladatoknak, és elérni a kitűzött célokat.

Ha szívesen élsz egyedül, fontos a szabadság

Az egyedüllét valójában függetlenné tesz, amihez viszont könnyű hozzászokni. Ilyenkor ugyanis senki máshoz sem kell alkalmazkodnod, azt tehetsz, amit jónak látsz. Sem anyagilag, sem érzelmileg nem függsz másoktól. Ez az igényed természetesen akkor is megmarad, amikor párkapcsolatban élsz. Nem biztos, hogy ilyenkor azonnal könnyű kompromisszumokat kötnöd.

10 okból vagy sikeresebb, ha szeretsz egyedül lenni

  1. Könnyebben kezeled a stresszt, a feszültséget
  2. Élénkebb a memóriád, mint általában a többieknek
  3. Kreatívabb és önállóbb vagy
  4. Elfogadóbb lehetsz másokkal
  5. Kiegyensúlyozottabb a párkapcsolatod
  6. Jóval koncentráltabb vagy a többieknél
  7. Munkádat eredményesebben, hatékonyabban végzed
  8. Megfontoltabban döntesz
  9. Kiváló a problémamegoldó képességed, hiszen csak magadra számíthatsz
  10. Értékeled az életedet

(via ewao)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top