Müller Péter: Olyan hangosan bőgtem, hogy a szomszédok azt hitték, épp ölnek nálunk valakit

A Kossuth- és József Attila-díjas íróval, a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakjával, Müller Péterrel beszélget az nlc lélekemelő podcast-sorozatának vadonatúj epizódjában Sándor András.

„Olyan hangosan bőgtem, hogy a szomszédok azt hitték, épp ölnek nálunk valakit”

Soha nem sírt még úgy Müller Péter, mint amikor meghallotta édesanyja hangját azokon a régi magnókazettákon, amelyeket gyerekei találtak meg a régi kacatok között. Az író anyukája évtizedekkel korábban elment, és senkinek sem beszélt arról, hogy élete rejtett titkait még életében magnóra mondta. A felvételek hosszú-hosszú esztendőkig porosodtak a padláson. Amikor a vén kofferből előkerültek a szalagok és elindult a felvétel, Péter sírógörcsöt kapott. Üvöltött. Képtelen volt végighallgatni a kazettákat. A hangfelvételt legépeltette valakivel, s az írott betűkből végül könyv született. Voltaképpen társszerzője lett holt édesanyjának.

Találkozásunknak ez az irodalomtörténeti csoda volt az alapja, de magáról a lélek mélységéről, és a sorozat címéhez méltón, a konkrét kapaszkodókról is sokat beszélgettünk a Kossuth- és József Attila-díjas íróval, a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakjával.

Az nlc lélekemelő podcast-sorozatának vadonatúj epizódjában most is Sándor András a kérdező.

Müller Péter saját archívum

Müller Péter saját archívum

Az interjút érdemes egyben meghallgatni, utazás vagy sport közben, esetleg elalvás előtt vagy közvetlenül ébredés után. Vagy egyszerűen csak keressenek egy jó kényelmes fotelt, és hagyják, hogy hasson a varázs, hiszen Péter mondatai valóban tele vannak útravalókkal, azokkal a bizonyos kapaszkodókkal, amelyek nagyon is jól jönnek a hétköznapokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top