nlc.hu
A tudatos harmónia útja

A szeretet hatásai

A szeretettel mágnesként vonzod a harmóniát (x)

A szeretet a harmónia kulcsa. Ha az alapállapotunkat átalakítjuk és minden döntés kiindulópontjává a szeretetet tesszük, akkor elérhetjük a boldogságot.

A boldogságot valamiféle elérhetetlen célnak látjuk sokszor, pedig a valóságban egy karnyújtásnyira van tőlünk. Mindannyian azt szeretnénk, ha az életünknek értelme, célja lenne, harmóniában lennénk önmagunkkal és a környezetünkkel. Mindennek egyetlen eredője van: a szeretet.

A szeretet bennünk van

Arisztotelész is megfogalmazta réges-régen: „A boldogság az élet értelme, az emberi lét célja és vége. (…) Arra kell gondolnunk, hogy a boldogság nem a nagy vagyonon alapul, hanem a lélek jó állapotán.” A lélek pedig akkor lesz jó állapotban, ha szeretettel itatjuk át. Szeretettel önmagunk és a világ felé. A szeretet ingyen van és bennünk lakik, csak elő kell hívnunk és minden reakció, döntés, szó és gondolat alapjává tenni. A következő öt változtatás mind a szereteten alapul, és megváltozhat az egész életünk, ha teret engedünk a szeretetnek az életünk ezen területein is.

1. Segítés

Ha megtöltjük a szívünket szeretettel, akkor természetes módon jön majd az a vágy is, hogy segítsünk másoknak. Elképesztő erő lakik abban, ha megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy egy másik ember életét jobbá tegyünk. A harmónia abban rejlik ebben az esetben, hogy átérezzük, milyen az, amikor önzetlenül adunk, csupán univerzális szeretetből. Adjunk a bennünk élő szeretetből mindenkinek! Az osztozkodás, nagylelkű adakozás kiterjedhet a tudásunkra, anyagiakra, kedvességre, támogatásra vagy akár a bátorításra. Ha csak egy szép szó van épp a tarsolyunkban, amiből adhatunk másoknak, azzal is rengeteget tehetünk azért, hogy boldogabbá váljon az életünk.

A szeretettel mágnesként vonzod a harmóniát (Kép:EcoFamily )

A szeretettel mágnesként vonzod a harmóniát (Kép: EcoFamily )

2. Szenvedély

A harmóniához önmagunk szeretete elengedhetetlenül hozzátartozik, ennek része pedig az, hogy megkeressük, mi az a munka, hobbi, ami igazán lázba hoz, amihez tehetségünk van és követjük is a szenvedélyünket. A boldogsághoz vezető úton nélkülözhetetlen, hogy olyan feladatokkal, tennivalókkal töltsük meg a napjainkat, melyektől jól érezzük magunkat testileg és lelkileg a bőrünkben.

3. Hála

Szánjunk arra időt mindennap, hogy átgondoljuk, miért vagyunk hálásak. A hála ugyanis azt jelenti, hogy sorra vesszük, mit szeretünk az életünkben, így még több szeretettel töltjük fel a lelkünket. A hálával segíthetünk magunknak, hogy elégedettebbek legyünk az életünkkel és hogy a jelen pillanat örömeit átérezzük teljes mélységükben.

(Kép: EcoFamily )

Kép: EcoFamily

4. Ne árts

A szeretet ott kezdődik, hogy odafigyelünk arra, hogy ne ártsunk a tetteinkkel és szavainkkal másoknak. Ahhoz, hogy harmónia legyen az életünkben, az kell vezérelje a cselekedeteinket, hogy jót akarunk a többi embernek és nagyon vigyázunk arra, hogy szeretettel, kedvesen közelítsünk feléjük.

5. Elengedés

A bennünk lángoló szeretetet blokkolja az, ha dühösek, mérgesek vagyunk és dédelgetjük a sérelmeinket. Ha a makacsságot nem tudjuk elengedni, akkor nem élhetjük át a szeretet harmóniát vonzó erejét. Nem kell minden apróságon felhúzni magunkat, inkább lélegezzünk mélyeket és kérdezzük meg magunktól, hogy tényleg olyan fontos ez az ügy, hogy megéri rajta bosszankodni? Hatással lesz az életünkre egy hét, egy hónap, egy év múlva? Ha nem a válasz, akkor engedjük el és tárjuk ki a szívünket a szeretetre. A boldogság a szeretetben rejlik, ha a fenti öt tanácsot megfogadod, az életed gyorsan jobb irányba fordulhat. Mert ahol megjelenik a szeretet, ott érkezik a boldogság is.

Don Miguel Ruiz: A szeretet iskolája

A szeretet iskolája az emberiség közös „álmait” uraló hiedelmekről lebbenti fel a leplet. Azokról a félelmekből táplálkozó feltételezésekről, melyek aláássák a bennünk élő eredeti szeretetet, és törvényszerűen kapcsolati problémákhoz vezetnek. Don Miguel Ruiz magával ragadó történeteit olvasva olyan tudás tárul fel előttünk, mely lehetővé teszi, hogy begyógyíthassuk lelki sebeinket, és visszakaphassuk velünk született jogunkat a boldogságra.

A boldogság:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top