Életmód

3 diéta, amivel semmiképp ne próbálkozz

Bármennyire is szeretnél megszabadulni a felesleges kilóktól, ezeket a diétákat akkor se próbáld ki!

K-E diéta

Az emberbarátnak legkevésbé sem nevezhető K-E, vagyis ketogén enteriális diéta lényege, hogy a fogyni vágyó páciens orrába egy vékony műanyag csövet vezetnek, és 10 napon át kizárólag ezen keresztül táplálják egy vízből, fehérjékből és más tápanyagokból álló folyadékkal, mely napi 800 kalóriát tartalmaz. Ennek hatására állítólag beindul a ketózis, amely során a szervezet cukor helyett zsírt éget el. 3 diéta, amivel semmiképp ne próbálkozz

Mindez azonban felesleges önkínzás, mi több, akár ártalmas is lehet, ugyanis nem valódi zsírégetés történik, hanem víz és salakanyagok távoznak a szervezetből, az izomszövet pedig elkezd leépülni. A fogyókúrát követően ráadásul napok alatt visszajönnek a gyorsan leadott kilók.

Alkoholdiéta

Az alkoholdiétázók igyekeznek a lehető legkevesebb táplálékot magukhoz venni, és ehelyett inkább alkohollal visznek be kalóriát. A módszer – melynek egyébként Lady Gaga is lelkes követője – gyakorlatilag úgy értelmetlen, ahogy van, mivel az alkoholban igen kevés a tápanyag, viszont annál több a kalória, így fogyni nem lehet tőle, viszont a másnaposság rettenetes, és akár még alkoholmérgezéssel is végződhet a „kúra”.

Steve Jobs gyümölcsdiétája

Bár azt hihetnénk, hogy abból nagy baj nem lehet, ha kizárólag gyümölcsöt fogyasztunk, bizony az Apple cég néhai alapítója, Steve Jobs által követett étrendbe is bele lehet betegedni. Ashon Kutcher, aki Steve Jobsot játssza a róla szóló filmben, a minél meggyőzőbb alakítás érdekében a szigorú gyümölcsdiétát is kipróbálta, aminek hatására végül kórházban kötött ki.

Az extrém gyümölcsdiéta alapjait Arnold Ehret német táplálkozástudós dolgozta ki. Az étrendben nem szerepel más, csupán gyümölcsök, valamint spenót, sárgarépa és uborka. Steve Jobs kezdetben kétnapos gyümölcsböjtöket tartott, később azonban akár hetekig is tartotta a diétát, ami ugyan kiválóan méregtelenít, hosszabb távon viszont többet árt, mint használ. Számos fontos tápanyagot ugyanis gyümölcsökkel nem tudunk bejuttatni a szervezetünkbe, így például kimarad a protein, ami az izmok, a bőr és a szervek fő építőeleme, de nem jutunk hozzá a zsírokhoz sem, pedig ezek szükségesek például az agyi funkciók megfelelő működéséhez és a hormonszintek fenntartásához. A gyümölcsök ugyanakkor rengeteg természetes cukrot tartalmaznak, melyek túlterhelhetik a hasnyálmirigyet. A szakemberek szerint a tiszta gyümölcsdiéta csontritkuláshoz, vagy akár szívelégtelenséghez is vezethet.

Mire jó a kettlebell edzés?

Mennyire hatásos a 90 napos diéta?

Ezekre és még sok minden másra is választ kaphatsz a Válaszkereső oldalon. De bármi mást is kérdezhetsz, a közösség segít!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top